h

Nieuwe gemeentewerf komt er aan

16 juli 2024

Nieuwe gemeentewerf komt er aan

Het nieuwe college heeft eindelijk de stappen gezet voor een nieuwe gemeentewerf. Wethouder Jeroen Brouwer onthulde afgelopen week met de beide aannemers, Peek en Den Ouden, het bouwbord aan de Vogelpoelweg. Het was een startschot voor een bouw die volgens de huidige planning on oktober 2025 klaar zal zijn. ‘Dan kunnen we echt van start op een duurzame werf met de demontagehal. En natuurlijk bouwen op de oude werf’, legt hij uit.

Meer dan 40 jaar lag de gemeentewerf op de locatie aan de Middelweg Oost. De locatie kan zelfs bij verbouw niet meer voldoen aan de moderne, veranderende eisen. De gemeenteraad nam al maanden geleden het besluit om aan de Vogelpoel een nieuwe te bouwen. ‘’Door afvalcontainers in een containerkuil te plaatsen en een demontagehal te bouwen, waar inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt actief bijdragen aan hergebruik, draagt de gemeente verder bij aan een circulaire economie.”, vertelt de bestuurder.

Het nieuwe werfgebouw wordt opgetrokken uit duurzame materialen zoals hout en natuurlijke isolatiematerialen, wat zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Brouwer; “Regenwater dat op de daken valt, wordt opgevangen en hergebruikt voor verschillende doeleinden, zoals: het wassen van voertuigen, het besproeien van beplanting en in de winter het maken van een zoutoplossing voor de gladheidsbestrijding.”

De uitgewerkte plannen passen tot nu toe binnen de financiële kaders die met de raad zijn afgesproken. Zo voldoet het aan veel raadsambities.  De verhuizing maakt een goede wisseling met collega wethouder Hans Buitelaar mogelijk. Op de oude locatie is immers woningbouw mogelijk. “We gaan eerst kijken om 18 flexwoningen te plaatsen, als het goed is ook in 2025. Nu er meer duidelijkheid is over de planning van de nieuwbouw aan de Vogelpoelweg, wordt er gekeken hoe de twee projecten goed op elkaar kunnen worden afgestemd’, eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier