h

Woning voor ouderen bouwen bouwen bouwen: Knarrenhof

9 juni 2024

Woning voor ouderen bouwen bouwen bouwen: Knarrenhof

Bouwen, bouwen en bouwen is al enige tijd het credo van de Wijkse politieke partijen. Omdat de bouwstroom tijdens het vorige college enorm stilviel, trekken de huidige wethouders de boel weer op gang. Hierbij zijn lokale politici er bijna unaniem van overtuigd dat het goed is om te bouwen voor alle doelgroepen. ‘In dit geval gaat het om ouderenwoningen. Als zij een betere woning krijgen met voorzieningen die nodig zijn, laten ze bij het verhuizen woningen achter voor de nieuwe gezinnen.
Dit is ook een conclusie die we trekken uit analyse van een enquête die we als afdeling Wijk bij Duurstede van de SP onlangs hebben gehouden.

Stichting Knarrenhof is een organisatie die ouderen samenbrengt als zij zoeken naar nieuwe woningen voor de oude dag. De Wijkse leden van Stichting timmeren al enige tijd aan de lokale weg, op zoek naar een goede plek om te bouwen. Aankomende dinsdag komt de organisatie de raad uitleggen hoe zij  te werk gaat. ‘een project van de stichting kan er voor zorgen dat de doorstroom een beetje op gang komt’, vindt Frans van der Tol, de SP-er die het onderwerp op de raadsagenda liet zetten. 

Stichting Knarrenhof bouwt overal in her land wooncombinaties waar ouderen samen kunnen wonen, met allerlei verschillende voorzieningen die zij nodig hebben. Door inwoners met verschillende budgetten samen te laten werken ontstaat er voor een brede groep meer mogelijkheden om een passende woning te vinden.

‘Ze betalen allemaal naar draagkracht mee en helpen elkaar zo en dat is het mooie van het systeem en is win-win’, vat Van der Tol samen.

Lokaal is er maanden geleden een Knarrenhof- organisatie opgericht. Honderden lokale inwoners schreven zich uit enthousiasme in. De oprichters spraken daarbij al meerdere keren in bij de gemeenteraad. Toch blijft het idee ergens hangen. ‘Vandaar dat wij als SP de stap hebben gezet om een raadsbijeenkomst te houden met de organisatie. Dan kan de raad uitleg krijgen over hoe ze nu werken en wat men wellicht van ons kan verwachten’. bekijkt Van der Tol.

Zo houden de socialisten zich aan het credo bouwen, bouwen en bouwen. ‘We zijn al bezig geweest met de Romeinenbaanflats. Daar heeft Woonin eindelijk stappen gezet. Maar ook andere huurwoningen hebben meer aandacht nodig. Ook daar heeft de SP een raadsbijeenkomst voor aangevraagd. En de gemeente heeft meer aandacht voor het bouwen van andere betaalbare koopwoningen. Daar zijn de betrokken wethouders nu wel vol op mee bezig. 'Hopelijk vinden we daar ruimte voor, anders blijft het aanmodderen’, eindigt van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier