h

Aandacht voor sportclubs

16 februari 2022

Aandacht voor sportclubs

Foto: Jeroen Brouwer / SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – Nu de maatregelen tegen Covid19 weggenomen gaan worden, vragen het CDA en SP wat de stand van zaken rond de sportclubs en Stichting Wijksport is. Ageeth Vernooij en Jeroen Brouwer stelden hier vragen over. ‘We horen geluiden over afname van ledenaantallen, maar ook over het motiveren van vrijwilligers en het afhakken van sponsoren. Goed om te kijken wat er speelt en of er hulp nodig is’, vinden de twee.

Vanuit de sportclubs krijgen Brouwer en Vernooij verschillende signalen binnen. Ook goede. Voor veel kosten konden verenigingen bij de sportbonden terecht waardoor huren van voorzieningen betaald konden worden. Ook Wijksport toonde zich hierbij coulant. ‘Maar we horen dat verenigingen moeite hebben om leden en vrijwilligers aan zich te binden of bij zich te houden. Of zien dat aflopende sponsorcontracten wellicht niet verlengd worden omdat ondernemers andere dingen aan hun hoofd hebben’, legt SP-er Brouwer uit.

Nu de deuren van het sportpark steeds verder open gaan, stellen het CDA en SP  vragen over de situatie. Ze willen anders kijken of hier extra activiteiten voor opgezet moeten worden. En om bijvoorbeeld Wijksport te ondersteunen. De stichting blijft namelijk is negatieve cijfers hangen. Zo waren de jaarcijfers van 2019 en 2020 negatief. ‘Wij zien de verenigingen en Wijksport als belangrijke dragers van de faciliteiten op de sportparken in alle kernen. Als er gaten liggen is het goed om te weten waar en wat we er aan kunnen doen’, eindigt Vernooij.

U bent hier