h

Jeroen Brouwer gaat voor sociaal ColaWIjk

26 januari 2022

Jeroen Brouwer gaat voor sociaal ColaWIjk

Foto: J Brouwer / SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – De kogel is door de SP-kerk. Jeroen Brouwer is voor de vijfde keer de SP-lijstrekker. De 47-jarige geboren en getogen Wijkenaar is trots dat hij opnieuw het sociale gezicht van de stad mag zijn. ‘De laatste jaren is op veel terreinen alles stilgevallen of achteruit gegaan. Ontwikkeling van woningen of scholen, of in de zorg en welzijn. Partijen dachten vooral aan zichzelf. Wij bewijzen al jaren dat we voor er iedereen kunnen zijn. En vooral dat we wel luisteren naar inwoners’, vindt Brouwer, die een groep vol ervaring en met nieuwe gezichten achter zich heeft.

Brouwer stroopt voor de vijfde keer zijn mouwen op. Volgens hem is de SP het sociale geweten van de gemeenteraad. ‘De andere partijen kijken bij veel zaken toch eerst naar het geld. Of naar hun eigen mensen. Wij kijken eerst naar alle inwoners, ondernemers of verenigingen en andere organisaties. Of het nu om de zorg en welzijn gaat, werkplekken, ondernemers, sport, onderwijs, bouwen of afval. Wij staan echt voor iedereen’, zegt hij.

De SP-er is klaar om de draad op te pakken. Brouwer ziet dat er weinig vooruitgang is geboekt op vele dossiers. En dat komt niet alleen door Covid19. De crisis wordt volgens hem de vaak als excuus gebruikt. Brouwer; ‘Deze coalitie drukte veel plannen gewoon te vaak door en luisterde niet of nauwelijks. Wij hebben al bewezen dat we inwoners écht mee laten denken over hun eigen omgeving en bij grote onderwerpen. Kijk naar wat we gedaan hebben op de Kamp in Cothen, het sportveld in Langbroek of aan de Steenstraat en in de zorg. Bouwen aan en vooral met de gemeenschap.’

Achter de Wijkenaar staat een groep nieuwelingen en ervaren te trappelen van ongeduld. Nummer 2 Frans van der Tol (gepensioneerd bouwkundige), draait al jaren mee, net als nummer 5 Carlo Brouwer (universitair microbioloog) . Nieuwelingen Ron Meinema (3, eigenaar schildersbedrijf) en Thierry Dumessie (4, IT-Consulent) staan tussen hen in. Sanne Werson (nummer 6, docent) is de eerste vrouw en ook nieuw. Lijstduwer is de 90-jarige Mevrouw Hoeksema. ‘Zij is lid geworden omdat zij vindt dat wij als enige voor echt allé inwoners in Cothen, Langbroek en Wijk, CoLaWijk, opkomen. Een dat met een groep mensen van alle leeftijden. Precies waar de SP voor staat’, besluit Brouwer.

U bent hier