h

SP hoort inwoners aan

21 september 2021

SP hoort inwoners aan

Foto: Jeroen Brouwer / Thierry Dumessie

WIJK BIJ DUURSTEDE- De leden van de SP stonden afgelopen zaterdag bij winkelcentrum de Horden met hun kraam. Op de prachtige dag gingen zijn gesprekken aan met inwoners, die vooral met argusogen kijken naar wat er in Den Haag allemaal gebeurt. ’Veel mensen begrijpen er niets meer van. Zij zien ministers opstappen gewoon voor meer geld, partijen ruzie maken en vinden politici egoïstisch. Zo hoorden we weer eens hoe slecht dat allemaal is voor het aanzicht van de democratie,’ vertelt SP-bestuurslid Thierry Dumessie.

De lokale fractievoorzitter Jeroen Brouwer kreeg het met inwoners vooral over duurzaamheid. ‘In de regionale media stond dat linkse politici inwoners negeren. Nu hebben we toch kunnen uitleggen wij dat niet doen. We hebben immers met de VVD en het CDA het college juist opgeroepen om bij energiezaken inwoners echt mee te laten doen. En om rekening te houden met gezondheidszaken of meer inzet op nieuwe technieken, innovaties’, begint hij.

De socialisten willen dat duurzaamheid dus meer met de inwoners oppakken. ‘In huidige opzet mogen mensen meepraten over waar molens komen en niet of ze mogen komen. Dat werkt alleen maar polarisatie, ruzie, in de hand. Uit onderzoek van de Universiteit Delft blijkt dat veel mensen echt wel wat willen doen voor het klimaat. Maar dan wel in samenspraak en met een goede verdeling van de baten. Nu betalen onze inwoners en ondernemers de grootste lasten en gaan de gaten vooral naar rijkste inwoners. Daar moeten we anders tegenaan gaan kijken’, legt Brouwer uit.

Reactie toevoegen

U bent hier