h

Uitstel besluit museum

20 juli 2021

Uitstel besluit museum

WIJK BIJ DUURSTEDE – Met negen tegen negen staakten drie weken geleden de stemmen in de raad. Er kwam dus geen belsuit over een extra budget voor de verbouw van Markt 24. Hier komt een nieuw museum in. De SP stelde voor om het extra geld bij de huurders op te halen. Vorige week lag het voorstel opnieuw op tafel. Op verzoek van GroenLinks werd alles echter over de vakantie heen getild. ‘Dat betekent dat het weer meer gaat kosten en daar hebben wij wel problemen mee’’, meldt Jeroen Brouwer wel.

Het museum houdt de raad al enkele jaren bezig. Eind 2017 werd er een budget vrijgemaakt van 1,35 miljoen euro, waar alleen het CDA tegen was. Meer dan 3,5 jaar later lijkt dit college de zaak eindelijk rond te hebben. Het kost wel 195 duizend euro extra. ‘En zo krijgen we dan minder (vierkante meters) voor meer (geld). Dat is een feit. Maar geen enkele partij deed daar een voorstel over. Wij willen dat extra budget daarom aan de huurders doorberekenen, zodat dit niet ten koste gaat van bijvoorbeeld scholen of onderhoud enzovoorts’, legt Brouwer uit.

De verhoging waar het college om vraagt gaat om 5300 euro per jaar. Het bestuur van het museum verwacht tussen twintig en dertigduizend bezoekers. Als dat klopt geeft dit volgens de socialisten genoeg ruimte voor extra inkomsten. Dat voorstel bleef bij negen tegen negen hangen. ‘Bij de besprekingen daarna kwamen weer andere vragen naar voren. En dus tilden partijen de boel liever over de vakantie. Prima dat er vragen zijn. Maar elke maand kost wel meer geld. En daar zijn wij niet blij mee. Dan gaan we niet zo maar mee akkoord’, aldus de fractievoorzitter.

U bent hier