h

Rondleiding op Bosscherwaarden

15 juni 2021

Rondleiding op Bosscherwaarden

Foto: Jeroen Brouwer / SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Wijkse SP zet langzaam aan stappen richting de actiepartij die zij dient te zijn. ‘We hebben natuurlijk wat jasjes uitgedaan na maart 2018. Maar langzaam aan klimmen we uit ons dalletje. Politiek staan we er nog goed voor. En ook de leden worden actiever. Nu het weer goed was, hebben we een rondleiding gegeven op de Bosscherwaarden. Leuk, ook om met elkaar over lokale en landelijke politiek te praten’, verwoordt Frans van der Tol.

In het zonnetje nam de afdelingsvoorzitter, die ook namens de SP in de gemeenteraad zit, de leden mee langs he oude industriële erfgoed aan de Lekdijk. De omgeving is een mooi voorbeeld van het belang van de steenfabrieken in de omgeving en voor de lokale nijverheid in de vorige eeuw. ‘De oude ringoven staat in een prachtige omgeving. En de leden vonden het leuk om er eens door te lopen en de verhalen over de oude arbeidsintensieve industrie te horen’, besluit Van der Tol. 

U bent hier