h

Teleurstelling over bouwplannen

20 april 2021

Teleurstelling over bouwplannen

Foto: SP Wijk bij Duurstede / SP Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE – Alle lokale politiek actieve partijen willen meer woningen bouwen. Ook het college roept dat er meer voor starters en ouderen gebouwd moet worden. De SP constateert dat dit helaas nog niet uitmond in vergaand acties. ‘Leuk dat we nu mooie plaatjes krijgen over de Geer III en Zuidwijk. Leuk dat het college een robbertje vecht met de Provincie. Maar wat schieten onze inwoners daar mee op. Het college zet simpelweg veel energie in op andere dingen’, bekijkt Frans van der Tol.

De gemeenteraad werd afgelopen week bijgepraat over de acties rond de Geer III en Zuidwijk. De raad kreeg vorige week plaatjes te zien over hoe de eventuele bebouwing hier ingedeeld kan worden. ‘Als we dan horen dat er veel voor starters en ouderen gebouwd moet worden, dan horen we bekende geluiden die we al jaren horen. Maar concreet is er nog niks. Aan de hand van de VVD wethouders staan we dus simpelweg al jaren stil’, concludeert Van der Tol.

De socialisten zien dat de bouwstroom op meerdere terreinen stroperig verloopt. ‘De Heul horen we niks over, laat staan over de Hoogstraat. Het oude postkantoor staat er nog steeds. We weten van de partijen in de oude bieb dat zij in ieder geval tot februari 2022 mogen blijven zitten. Dat schiet dus ook niet op. Alleen bij het oude Wijkhuis is alles plat gegooid. Dat plan is echter nog uit onze hoed. Waarom duurt dat allemaal dan zo lang? We horen niks. We zien niks. Komt vast allemaal aan het einde van dit jaar, net voor de verkiezingen?’

De socialisten zien dat het college wel investeert on andere zaken. Enkele projectleiders op andere dossiers zoals het museum en duurzaamheid, terwijl de formatie rond woonbeleid niet uitgebreid is. ‘Het is dus ook een bewuste keuze om er zo mee om te gaan. Dan is het leuk dat de wethouder nu ruzie maakt met de provincie, terecht ook. Maar als wonen zo belangrijk is dan breng je toch de organisatie hiervoor op orde?’, vraagt de SP-er zich af.

Bij de bespreking rond de mogelijke indeling van nieuwe wijken, viel de leegte extra op. Van der Tol zag weliswaar nieuwe plaatjes, maar hoorde bekende argumenten en opmerkingen. ‘Oude wijn in nieuwe vaten. Er is bijna geen vooruitgang gemaakt. Zo was de gemeentewerf helemaal niet meegenomen. Terwijl we weten dat deze weg gaat, op grond van de gemeente. En er liggen op particuliere plannen voor de Hoge Hofweg. Is misschien niet wat we willen. Maar daar kan je toch over hebben? Waarom neemt wethouder Balemans en de rest van het college dit dan niet mee?’ Gemiste kansen, ook hier’, besluit Van der Tol.

U bent hier