h

SP actief voor betaalbare woningen

6 oktober 2019

SP actief voor betaalbare woningen

Foto: SP

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Wijkse SP staat aankomende zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur op de Markt. De dag staat in het teken van woningbouw. Inwoners kunnen ook vragen stellen aan de fractieleden. ´Aedes, de landelijke vereniging van de woningbouworganisaties roept het kabinet op om te stoppen met de verhuurdersheffing. Door deze extra belasting gaan miljoenen euro´s van WS Cothen en Viveste naar Den Haag, geld dat zo niet lokaal geïnvesteerd kan worden. We doen mee aan acties tegen deze zinloze belasting´, aldus organisator Jeroen Brouwer. Hij is zaterdag 12 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur ook aanwezig op de Markt.

De SP stelde wethouder Joustra (VVD) al eerder vragen over de heffing. Deze is in crisistijd ingevoerd. ´De bijdragen van woningbouworganisaties zoals Viveste en WS Cothen zijn alleen maar omhoog gegaan. Ook Wijkse, Cothens en Langbroekse huurders dragen minstens anderhalve maand van hun huur af aan Den Haag. Dat geld kunnen Viveste en WS Cothen niet investeren in dingen die nodig zijn zoals meer betaalbare huurwoningen. Dat moet stoppen. We willen dat ook ons college deze boodschap over gaat brengen´, begint de Brouwer.

Naast de aandacht in de gemeenteraad roepen de socialisten mensen ook op om hun woonverhaal op te laten nemen bij de actie van Aedes en de Woonbond, de nationale bond die opkomt voor de belangen van de huurders. Via www.wooncrisis.nl kunnen mensen hun eigen crisis melden. ´Of nog beter; teken de internetpetitie zoals deze is opgestart door de Amsterdamse SP wethouder Laurens Ivens via https://www.petities.com/wooncrisis. We hopen dat er zo honderden handtekeningen en verhalen binnenkomen over hoe jongeren of ouderen al jaren wachten op een betaalbare woning´, voegt de SP fractievoorzitter aan.

Het geld dat naar de verhuurdersheffing gaat, is volgens de SP keihard nodig, zodat WS Cothen en Viveste lokaal de woonwensen uit kunnen laten komen. ´Laten we die boodschap als raad maar meegeven. Aangezien alle partijen voor meer sociale woningbouw zijn en ook het college doorkrijgt dat dit nodig is, zien wij niet in waarom deze oproep niet gesteund gaat worden. En dat zowel in de raad als door de inwoners´, bekijkt Brouwer. Met de SP-leden staat hij komende zaterdag op de Wijkse Markt om de acties verder onder de aandacht te brengen.

Reactie toevoegen

U bent hier