h

Oud beleid redt resultaat Wijks College

12 juli 2019

Oud beleid redt resultaat Wijks College

Foto: Jeroen Brouwer / Elton Wollenberg

WIJK BIJ DUURSTEDE - In het jaar 2018 hield de gemeente meer dan 9 ton over en dat vooral dankzij een miljoenen winst door de huizenbouw. ´Het Wijks college roept het niet hardop. Maar dankzij de bouwzaken die door onze wethouders zijn opgezet in de vorige periodes, kunnen de wethouders pronken met een positieve jaarrekening. En ook de komende jaren levert dat nog flinke bedragen op. Dus de VVD, GroenLinks en de PCG mogen ons wel dankbaar zijn, vertelt raadslid Frans van der Tol lachend. De raad keurde de jaarrekening afgelopen week goed.

In 2018 leidde de gemeente op het sociale domein wel verlies. Dat komt allemaal door de moeizame verwerking van de veranderingen inde Jeugdzorg. ´Dat is in 2015 naar gemeenten te komen en landelijk hebben bijna alle gemeenten hier veel te weinig budget voor gekregen. Gelukkig is er in 2018 wel wat geld bijgekomen. Maar dat was pas achteraf´, bekijkt de SP-er, ´En omdat het zo nog doorgaat zal het college hier nog voor aan de bak moeten.´

De socialisten hebben echter gezien dat vanuit de grondopbrengsten de eindresultaten van de  komende jaren ook tegen een stootje kunnen. ´In de crisistijd zijn veel bouwprojecten naar achteren geschoven. Het geld daarvoor gaat nu echter binnenkomen. Vandaar dat het lijkt alsof het goed gaat. Gelukkig zien we dat het kabinet eindelijk wakker is geworden en er al meer geld naar onze gemeente komt. Hopelijk zet die lijn zich door. Wij zijn benieuwd´, eindigt  Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier