h

Vragen over ongelukken Wijkerweg

20 mei 2019

Vragen over ongelukken Wijkerweg

Foto: Elton Wollenberg

WIJK BIJ DUURSTEDE - De afgelopen maanden zijn er meerdere ongelukken gebeurd op de kruising van de Wijkerweg en de Landscheidingsweg. De lokale website ditiswijk.nl maakte hier meerdere keren melding van. Hierbij viel naast blikschade helaas een aantal slachtoffers te betreuren. ´En een ongeluk is nooit en te nimmer plezierig om mee te maken. Zeker gezien het feit dat deze buitenwegen in de zonnige maanden populair zijn bij wandelaars en fietsers, lijkt het nodig om in te grijpen´, legt Jeroen Brouwer uit. Hij stelde hier namens de SP schriftelijke vragen over.

De SP wilt graag weten of het college weet wat de oorzaken zijn van deze ongelukken. De socialisten horen nog al eens geluiden over de hoge snelheid van het autoverkeer in het buitengebied in algemeenheid en specifiek tussen Overlangbroek en pakweg de Jumbo. ´Vandaar dat wij als SP het verkeer als speerpunt in het regionale Politieplan hebben laten opnemen. Zowel in de wijken als in het buitengebied is er genoeg te doen over snelheid´, aldus Brouwer.

De socialisten erkennen dat bij ongelukken niet alleen de snelheid een gevaar oplevert. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje en kan ook komen door een onoplettendheid van chauffeurs of slecht zicht. Juist daarom wilt de fractie weten of het college weet of zij weet waarom er op deze plekken meerdere ongelukken zijn gebeurd. ´Dan kan er wellicht gekeken worden naar een oplossing. Misschien moet er meer gecontroleerd worden op snelheid, of is het plaatsen van borden genoeg, of is het plaatsen een drempel of wegversmalling beter?´

Voor de SP staat vast dat voorkomen beter is dan genezen. Elk slachtoffer is er al een te veel en dus moet de gemeente leren van meerdere ongelukken op een plek. Zeker nu er in de zomermaanden nog meer voetgangers en fietsers door dit gebied gaan. ´Als SP staan we achter de oproep van het kabinet om het aantal slachtoffers naar nul te brengen. Hopelijk komt daar een goed plan, met eventuele financiële middelen voor en is het niet de zoveelste mooie maar loze belofte. De gemeent emoet al keuzes maken als het gaat om verkeer. Dan is veligheid voor ons wel het belangrijkste. Vandaar onze vragen´, besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier