h

SP Lokaal over sociale woningbouw

8 maart 2019

SP Lokaal over sociale woningbouw

Foto: Jeroen Brouwer / SP Utrecht

WIJK BIJ DUURSTEDE – Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, is op vrijdag 15 maart te gast bij de Wijkse SP.  Hij komt naar het E en E Gasthuis, Gansfortstraat 4. De deuren gaan hier om 19.30 uur open. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. ´Paulus kent als ingenieuws en oud-wethouder de woningbouw-pappenheimers. Tevens zullen Viveste en  WS Cothen iets komen vertellen over hun situatie´, legt Frans van der Tol namens de Wijkse socialisten uit.

Jansen heeft zijn sporen meer dan verdiend als het gaat om woningbouw. Als ingenieur kent hij de wereld van bouwers en aannemers en wethouder was hij verantwoordelijk voor volkshuisvesting. ´En daar tussenin heeft hij zo een beetje alles gedaan wat je maar kan bedenken. Als SP-er acties opgezet met huurders tot een Kamerlid die alom gerespecteerd werd om zijn kennis en visie. Hij is inhoudelijk dus een uitstekend op zijn plek bij de Woonbond´, bekijkt Van der Tol.

Op de bijeenkomst komt Jansen de Woonbond-visie uitleggen
over hoe gemeenten structureel betaalbare huurwoningen kunnen toevoegen aan de woonvoorraad. Met Viveste en WS Cothen bekijkt men de lokale situatie rond sociale woningbouw. ´Zo krijgen de bezoekers informatie over de landelijke trends en over de lokale zaken. Genoeg voor iedereen dus ´, aldus
de SP-voorzitter.

De deuren in het E en E Gasthuis gaan vrijdag 15 maart om
19.30 uur open. Jansen start rond 20.00 uur met zijn verhaal. Iedereen is
welkom en koffie, thee en andere dranken zijn net als de entree gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier