h

Jeroen Brouwer in SP-toptien Provincie

7 maart 2019

Jeroen Brouwer in SP-toptien Provincie

Foto: Jeroen Brouwer / Elton Wollenberg

WIJK BIJ DUURSTEDE – De fractievoorzitter van de Wijkse SP, Jeroen Brouwer, staat ook dit jaar weer op de lijst voor de Provinciale verkiezingen. De geboren en getogen Wijkenaar staat op plek negen. Hij vindt het belangrijk dat de SP zich niet alleen inzet voor de zaken in grote gemeenten, maar juist ook in de groene delen, zoals Wijk, Cothen en Langbroek. ´De provincie moet ook hier bouwen toestaan, bedrijventerreinen uitbreiden en eindelijk eens de Provinciale wegen aanpakken. Dat is nodig voor onze eigen inwoners en ondernemers´ bekijkt hij.

Als voormalig wethouder weet hij dat de huidige bestuurders in het Provinciehuis niet vaak naar kleine gemeenten hebben gekeken. ´Het huidige bestuur van de VVD, GroenLinks, D66 en het CDA wil vooral binnen de gemeentegrenzen bouwen en niet er buiten. Als je dan ziet welke bedragen zij in Utrecht over de balk hebben gegooid, of hoe men omgaat met windmolens. Lokaal hebben wij met het vorige college goed onderbouwd dat alles bijna volgebouwd is en de grenzen verlegd moeten worden. Anders verliezen we jongeren, is er geen plek voor ouderen en kunnen onze ondernemers niet groeien. Daar zet de SP zich voor in´, legt Brouwer in een notendop uit.

Brouwer is tevens een bewijs dat de SP goed kan meebesturen. Hij staat op de lijst net achter Martijn Stekelenburg uit Nieuwegein. `We zijn allebei wethouder geweest in onze gemeente. Dat we het niet slecht deden blijkt wel uit het feit dat onze afdelingen bij de lokale verkiezingen tot de betere scorende afdelingen behoren van de landelijke SP. We hebben laten zien dat we degelijk, goed en betrouwbaar besturen en sociaal beleid mogelijk is. We gooien geen geld over de balk zoals de Provincie dat deed rond Utrecht, maar geven bewoners uit de héle provincie een plek´, besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier