h

Woonbond directeur Paulus Jansen komt naar WIjk

25 februari 2019

Woonbond directeur Paulus Jansen komt naar WIjk

WIJK BIJ DUURSTEDE – Nadat Ron Meyer vrijdag 7 februari het eerste wapenfeit van het nieuwe elan van de Wijkse SP kwam ondersteunen, is Paulus Jansen op vrijdag 15 maart de tweede gast. Hij is momenteel directeur van de Woonbond, de belangenvereniging van de huurders in ons land. ´Aangezien hij zelf ook jaren raadslid is geweest in Utrecht, in de Tweede Kamer woordvoerder was voor de SP op het gebied van woningbouw en wethouder woningbouw in Utrecht was, kent hij de woningbouw-pappenheimers. Wederom komt een topper dus zijn verhaal vertellen´, legt Frans van der Tol namens de Wijkse socialisten uit. Op vrijdag 15 maart komt Jansen langs in het E en E Gasthuis. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Jansen heeft zijn sporen meer dan verdiend als het gaat om woningbouw. Als ingenieur kent hij de wereld van bouwers en aannemers en wethouder was hij verantwoordelijk voor volkshuisvesting. ´En daar tussenin heeft hij zo een beetje alles gedaan wat je maar kan bedenken. Als SP-er acties opgezet met huurders tot een Kamerlid die alom gerespecteerd werd om zijn kennis en visie. Hij is inhoudelijk dus een uitstekend op zijn plek bij de Woonbond´, bekijkt Van der Tol.

Jansen komt op de bijeenkomst zijn visie uitleggen over hoe gemeenten structureel betaalbare woningen kunnen toevoegen aan de woonvoorraad. Van der Tol; ´In Utrecht heeft hij deze visie uitgewerkt. Daar profiteert het huidige college vol op van. Paulus komt over zijn ervaringen en de mogelijkheden vertellen. Juist omdat hij in Utrecht raadslid was, in de Provinciale Staten heeft gezeten en wethouder is geweest, kent hij de regionale markt beter dan menig ander politicus. Hij weet zodoende waar hij over praat.´

De deuren in het E en E Gasthuis gaan vrijdag 15 maart om 19.30 uur open. Jansen start rond 20.00 uur met zijn verhaal. Iedereen is welkom en koffie, thee en andere dranken zijn net als de entree gratis. Meer informatie over de avond volgt.

Reactie toevoegen

U bent hier