h

SP-voorzitter Ron Meyer naar Wijk

27 januari 2019

SP-voorzitter Ron Meyer naar Wijk

Foto: Jeroen Brouwer / SP

WIJK BIJ DUURSTEDE - SP-voorzitter Ron Meyer zal vrijdag 8 februari Wijk aandoen. Tijdens een openbare avond in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis, spreekt Meyer over de staat van de Nederlandse samenleving. De deuren aan de Gansfortstraat 4 gaan om 19.30 uur open. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. ´Onlangs publiceerde Ron zijn boek, Grip. Aan de hand van honderd gesprekken, met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders, bekijkt hij de maatschappelijke veranderingen. Op deze avond bespreekt hij dit boek´, vertelt Frans van der Tol, voorzitter van de lokale SP-afdeling.

Meyer sprak voor zijn boek met mensen als de Belgische historicus David van Reybrouck, schrijver en oud-politicus Jan Terlouw, juriste en columniste Roxane van Iperen, voetbalman Ron Jans en bisschop De Korte. Nu gaat het gesprek verder door het hele land. ´Zijn verhaal gaat over de politieke actualiteit, maar ook over het belang van rechtvaardigheid en solidariteit anno 2019´, begint Van der Tol.

De SP-leider vond het tijdens zijn gesprekken fascinerend hoe al die verschillende mensen het over één ding volstrekt eens bleken te zijn: Nederland kan veel rechtvaardiger. Van der Tol; ´Niemand kan zich nog permitteren bij de hedendaagse problemen afzijdig te blijven. Ron legt op deze avond uit wat hij bedoelt met; `Wie grip wil, zal moeten grijpen. Wie begrip wil, zal moeten begrijpen.´

De avond is onderdeel van de inmiddels zevende drukbezochte tour door het land. Het Ewoud en Elisabeth Gasthuis is vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het programma. Toegang is voor iedereen gratis. ´Het is de eerste prominente SP-er die we de komende maanden langs zullen zien komen in Wijk. Iedereen is hierbij welkom, lid of geen lid. De koffie en thee zal vanaf 19.30 uur klaar staan´, besluit Van der Tol.

Reactie toevoegen

U bent hier