h

Verkenning woningbouw Schoonderwoerd terrein

19 maart 2018

Verkenning woningbouw Schoonderwoerd terrein

COTHEN - Het Wijkse college ondersteunt de initiatieven van grondeigenaren op het bedrijventerrein aan de Willem Alexanderweg om de mogelijkheden tot woningbouw te verkennen. Hier stond tot de brand in januari 2013 het pand van Schoonderwoerd Heftrucks. De brand verwoeste een groot deel van het terrein. Het bedrijf verhuisde naar Bunnik. De eigenaar Aalberts Ontwikkeling laten onderzoeken welke mogelijkheden biedt. ´Woningbouw komt hierbij als belangrijkste mogelijkheid naar voren. De ontwikkelaar  heeft het college gevraagd wat de mogelijkheden daartoe zijn. Dat gaan we nu gezamenlijk bekijken´, legt SP-wethouder Jeroen Brouwer (Volkshuisvesting en Economische Zaken) uit. Samen met collega Hans Marchal (verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening) gaat hij meekijken.

In de structuurvisie Wijk bij Duurstede 2020 staat, dat het bedrijventerrein Cothen in de toekomst alleen ruimte biedt aan kleine bedrijven. Ondanks deze structuurvisie past woningbouw meer bij de ambitie van het college. ‘Er is net als in de rest van onze gemeente, ook in Cothen een grote behoefte aan woningen. Dat blijkt ook uit de Woonvisie. Vooral voor starters en ouderen zijn de mogelijkheden nu beperkt om een geschikte woning te vinden. Dit terrein kan dus van belang zijn voor de vitaliteit van Cothen. Zeker nu we in de Kamp beetje bij beetje klaar zijn’, aldus Brouwer.

Woningbouw binnen de dorpsgrens is voor zijn collega Hans Marchal stedenbouwkundig gezien een logische ontwikkeling. Daarom onderzoeken de betrokken partijen de mogelijkheden hiervoor. ´Hierbij kijken we naar het hele bedrijventerrein. Dat geeft meer mogelijkheden om een prettige woonwijk te maken. Als tweede mogelijkheid kan het onderzoek zich beperken tot een kleiner deel van het bedrijventerrein,’ concludeert hij.

Eerst onderzoekt het college de haalbaarheid van woningbouw. In 2018 verwacht het college de resultaten van dit onderzoek. Tijdens het onderzoek gaat  de ontwikkelaar samen met de gemeente overleggen met ondernemers en omwonenden. Mogelijke woningbouw op dit bedrijventerrein heeft namelijk gevolgen voor hun bedrijf of woonomgeving. ‘Het is belangrijk dat ondernemers en omwonenden goed betrokken zijn bij de ontwikkelingen. Daarom gaan we zo snel mogelijk  met hen om tafel´, besluiten Marchal en Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier