h

SP zoekt antwoorden op oude vragen

10 december 2017

SP zoekt antwoorden op oude vragen

WIJK BIJ DUURSTEDE - De afgelopen jaren zijn er door de gemeente twee grote onderzoeken; de Toekomstblik en naar de mogelijke ambtelijke samenwerking met Houten. De SP is vanaf dag een kritisch geweest over beide onderzoeken. “Niet enkel omdat de uitkomst of vaag of ruim zijn, Toekomstblik, of dat we twijfelden aan de haalbaarheid, Houten. Ook omdat deze onderzoeken veel mankracht kost, die of intern of extern gehaald moesten worden. Daar willen we nu eens een overzicht van”, meldt fractievoorzitter Jan Oechies.

Het overgrote deel van de raad keurde de onderzoeken goed. Met betrekking tot de samenwerking met Houten zette de SP direct enkele piketpalen met vragen, Net als de andere fracties participeerde de partij in het project Toekomstblik. “Het is achteraf makkelijk praten over de uitkomsten van de onderzoeken. Voor ons waren deze weinig verrassend. Waren andere partijen vooraf maar net zo kritisch geweest als wij. Die praten alleen achteraf dat het fout was”, aldus Oechies.

De SP-ers zit nu wel nog met vragen, die zij vanaf de eerste dag stelden; wat kosten deze onderzoeken aan ambtelijke uren? Oechies; “Deze vraag hebben wij bij diverse bijeenkomsten gesteld. Er zou door de portefeuillehouder steeds op terug gekomen worden. Maar tot nu toe blijft het oorverdovend stil. We snappen dat dit voor andere politieke partijen niet erg is, die horen we er niet over. Wij blijven er als enige toch mee zitten. En dus stellen we ze nu schriftelijk.”

De socialisten hebben sterk de indruk dat door deze inzet andere zaken, zoals bijvoorbeeld wijkgericht werken of goede communicatie, zijn blijven liggen. “Vandaar dat we voor beide onderzoeken op deze manier nog een keer proberen antwoord te krijgen. Al is het maar als les voor de volgende raad, om vooraf wel kritisch te zijn bij dergelijke grote onderzoeken. Dan staan wij niet zo alleen”, eindigt Oechies.

Reactie toevoegen

U bent hier