h

Korting op Wajong te bezopen voor woorden

2 december 2017

Korting op Wajong te bezopen voor woorden

WIJK BIJ DUURSTEDE – Iedereen gaat er op vooruit, kondigde Rutte bij de start van het nieuwe kabinet aan. Helaas gaat dit niet op voor wajongers. De groep werd door het vorige kabinet, met de VVD en PvdA al in een hoekje geplaatst. Nu voegen de VVD, ChristenUnie, D66 en het CDA nog een extra korting van 5% door. “We zien rechts de excuses weer uit de hoge hoed halen dat korten op belastingen voor bedrijven meer werk oplevert, terwijl in de jaren tachtig al bleek hoe zwaar dit op de maatschappij drukt. Met deze korting blijkt dat dit echt ten koste gaat van een kwetsbare groep jongeren. Te schandalig voor woorden”, vindt SP-raadslid Gert de Heus.

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk is daarom begonnen met een petitie om deze korting van tafel te krijgen. Volgens De Heus is het zaak dat zo veel mogelijk mensen deze petitie ondertekenen. “Het gaat hier echt om jogneren die niet gevraagd hebben om wajonger te zijn. Dat is een groep die juist aandacht verdiend en geen korting. Bedrijven beloofden in het verleden al genoeg banen voor deze groep, bij de opheffing van de sociale werkplaatsen. Dat lukt al moeilijk. Nu worden deze jongeren helemaal naar de zolder verwezen, terwijl de bedrijven rijker mogen worden. Lekker progressief van de vier regeringspartijen”, eindigt De Heus.

De petitie is te ondertekenen via; https://doemee.sp.nl/pestkorting?t=1&cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y&refsrc=emai...

Reactie toevoegen

U bent hier