h

Laatste kavel Langshaven verkocht

13 november 2017

Laatste kavel Langshaven verkocht

Foto: Jan Oechies

WIJK BIJ DUURSTEDE – Marco de Bruin, (eigenaar bedrijf Moulds en More) en Jeroen Brouwer (SP-wethouder Economische Zaken) hebben vorige week een koopovereenkomst met een speciaal tintje ondertekend. ‘De stukje grond was de laatste nog beschikbare  gemeentelijke bedrijfsgrond op bedrijventerrein Langshaven. Alle kavels zijn hier nu verkocht’, meldt wethouder Brouwer. De nieuwe eigenaar, het bedrijf Moulds and More, gaat zo spoedig mogelijk de benodigde vergunningen aanvragen, waarmee de verhuizing naar het Molenvliet opgestart kan worden.

Het bedrijf Moulds and More is nu gevestigd in Zeist. De onderneming is gespecialiseerd in het maken van spuitmatrijzen voor de industrie. ‘Het bedrijf heeft al bedrijfsactiviteiten en contacten binnen Wijk. Daarom is de verhuizing naar Langshaven wel logisch. Op deze locatie kan het bedrijf zich verder ontwikkelen. Dat is mooi voor onze werkgelegenheid. Ook op het gebied van economie staan we dus ons mannetje,’ aldus Brouwer.

Met de gesloten overeenkomst zijn alle kavels op Langshaven verkocht. De verkoop heeft in totaal ongeveer tien jaar geduurd. ‘De eerste kavels verkochten we in 2007. Helaas was dat aan het begin van de economische crisis. Vandaar dat de verkoop langer duurde dan gepland. Toch zien we dat we door de crisis heen een gestaagde groei verkoopt. Dat is een mooi compliment voor alle ondernemers die hier ondanks de crisis toch gegroeid zijn. Als gemeente zijn we trots op deze ondernemers’, meent de wethouder.

Op dit moment neemt door de aantrekkende economie de belangstelling  voor nieuw bedrijfsgrond toe. ‘We willen als gemeente  het bedrijfsleven mogelijkheden blijven geven om te groeien of zich hier te vestigen. Daarom is er het nieuwe deel van het bedrijventerrein, Broekweg-Noord. Dat vormt een mooie afronding aan de noordkant van het bedrijventerrein. Er is al interesse getoond. Dat gaat dus ook goed komen’, besluit Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier