h

Gemeente biedt minima voordelige zorgverzekering aan

26 november 2017

Gemeente biedt minima voordelige zorgverzekering aan

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Regionaal Sociale Dienst (RSD) biedt, namens de aangesloten gemeenten waaronder Wijk, een collectieve aanvullende zorgverzekering (CAZ) aan. Dit is een basis- en een aanvullende zorgverzekering met ruime vergoedingen. “De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Inwoners die rond het minimuminkomen zitten, kunnen hierdoor meer zorgverzekering krijgen, voor minder premie. Het is fijn dat we als gemeente hier iets in kunnen betekenen”, legt SP-wethouder Jeroen Brouwer uit.

Wie gebruik wil maken van de CAZ, kan uit twee zorgverzekeraars kiezen. Dat zijn de zorgverzekeraars Menzis en DSW. ‘Beide verzekeraars bieden verschillende pakketten aan. Er is een ruime keuze, waardoor inwoners een keuze kunnen maken wat bij hen past. Zij kunnen zelf bepalen hoe uitgebreid de aanvullende verzekering is. Zo hebben ze dus invloed op hoeveel premie zij gaan betalen,’ aldus de SP-er.

Het handig om te weten is dat de zorgverzekeraars korting geven op de premie voor de basisverzekering. Ook is er een afspraak gemaakt dat Menzis en DSW nieuwe verzekerden altijd accepteren, ongeacht hun gezond. In alle aanvullende pakketten is de eigen bijdrage Wmo meeverzekerd. Via de website www.gezondverzekerd.nl kunnen de pakketten vergeleken worden en kan men iedereen zien of men in aanmerking komt voor deze verzekering. “We zijn blij dat we deze verzekeringen kunnen blijven aanbieden, ook al trok bijvoorbeeld Zilveren Kruis zich terug. Mensen kunnen via de formulierenbrigade van de RSD hulp krijgen bij het overstappen. Doe dat vooral op tijd”, geeft Brouwer nog mee. Bel hiervoor met de RSD via 030-6929504, of via de mail met formulierenbrigade@rsdkrh.nl.
 

Reactie toevoegen

U bent hier