h

SP tournee van start

24 september 2017

SP tournee van start

WIJK BIJ DUURSTEDE – De Wijkse SP is afgelopen weekeinde gestart met hun tournee, waarin zij alle kernen en wijken weer eens afloopt. Zij startte in de binnenstad waar zij de enquete afwerkte met vragen over de ontwikkelingen rond de Markt. “Hierbij blijkt de betrokkenheid van de inwoners bij hun omgeving erg groot. Daar doen ze graag hun verhaal over. Al die verhalen namen zoveel tijd in beslag, dat we de komende weken nog eens terugkomen”, lacht organisator Harold Hunneman tevreden.

De SP leden spraken uiteindelijk met tientallen binnenstadbewoners. Wederom bleek hoe verschillend zij over hun leefomgeving denken. “Nou, dan niet over de plek zelf. Die vinden ze logischerwijs allemaal fantastisch. De mensen praten daar graag over en zijn ook hier blij dat ze een geluid mogen laten horen. Ze denken echt goed mee, en praten graag over oplossingen als ze een probleem zien. We gaan echt kijken hoe we daar gebruik van kunnen maken”, aldus Hunneman.

De komende weken staan de socialisten steeds in een andere wijk met hun tent. Uiteindelijk zamelen zij zo een lijst in, waar volgende bestuurders vast iets mee kunnen doen. “Of het nu gaat om hoe de toekomst van hun omgeving eruit ziet, of hoe er nu kleine en grote zaken zijn die opgelost moeten worden. Lokaal gaan we over heel veel dingen helaas niet zelf. Maar die zaken waarover we wel gaan, kunnen we vast als actielijst aan ons verkiezingsprogramma toevoegen”, besluit Hunneman. Op zaterdag 14 oktober staat de kraam in de Engk. Eind oktober volgt een speciale dag in Cothen.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier