h

SP begint aan Wijkentournee

20 september 2017

SP begint aan Wijkentournee

WIJK BIJ DUURSTEDE – Nu alle vakanties achter de rug zijn, is de SP klaar voor een nieuwe Wijken-tournee. Aankomende zaterdag begint deze in de Wijkse binnenstad, waar de lokale leden tussen 11.00 en 14.00 uur op de Markt zullen staan en huis-aan-huis de deur langsgaan.

“We beginnen in de binnenstad, met het afmaken van ons onderzoek over de binnenstad. Daarna gaan we de komende maanden Cothen, Langbroek en de andere delen van Wijk in”, meldt voorzitter Frans van der Tol. Ook raadsleden en wethouder Jeroen Brouwer zullen komende zaterdag op de Markt aanwezig zijn.
Voor de vakantie stonden de SP-ers al enkele keren in de binnenstad, waarbij bezoekers werden ondervraagd. Inmiddels zijn ze tevens bij de winkeliers langs geweest. “We hebben zo twee van de drie voor ons belangrijke groepen naar hun ideeën over de binnenstad bevraagd. Nu gaan we huis-aan-huis bij de bewoners langs, met diverse vragen. In de andere delen van de gemeente zullen we dat ook doen”, legt medeorganisator en raadslid Harold Hunneman uit.

De enquete die in de binnenstad wordt afgenomen, is het sluitstuk van het SP binnenstad-onderzoek. Tot nu toe deden alleen bezoekers en winkeliers hun woord. Een ding valt hierbij vooral op; het aantal ideeën en meningen is groot en verschillend. “Mensen leven enorm met omgeving mee. Wel worden er veel verschillende oplossingen aangereikt. Het zal nog een klus worden om daar een groot verhaal van te maken. Maar we merken dat vooral winkeliers het mooi vinden dat er aan het zelf wat gevraagd wordt, in plaats dat er door vele mensen alleen over hun gepraat wordt. Andere partijen doen dat nog steeds nooit”, vertelt Hunneman.

Er valt volgens de SP heel wat te vragen. Door alle transities en economische crisis en de hierop ingestelde bezuinigingen die het Rijks over gemeenten uitstrooide, is er veel veranderd. “Dit college heeft de gemeente financieel gezond gemaakt, enorm veel gebouwd, voor voorzieningen gezorgd en de klappen op een sociale manier opgevangen. Doordat de economie weer aantrekt, gaan ook de bijdragen aan gemeenten weer ophoog. We kunnen dus echt positief vooruit kijken”, aldus Van der Tol.
De SP is weer blij dat ze dat zij dat luisterende oor kan zijn. Na enkele interne veranderingen is de partij er weer helemaal klaar voor. “We hebben de afgelopen maanden het erg druk gehad, met voorgaande binnenstadacties en natuurlijk de landelijke verkiezingen. Maar ook het wegvallen van Jan Burger en Hans Pouw moest opgevangen worden. Dat was even schuiven. Maar we zijn er weer helemaal klaar voor”, besluit Van der Tol. De agenda voor de volgende Wijkentournee- dagen worden binnenkort bekend gemaakt.

Reactie toevoegen

U bent hier