h

Penning van Verdienste voor Etske Muis

13 september 2017

Penning van Verdienste voor Etske Muis

Wijk bij Duurstede – Burgemeester Tjapko Poppens heeft afgelopen maandag Etske Muis, afscheidnemend voorzitter van de OndernemersKring Wijk (OKW) de Penning van Verdienste van Wijk bij Duurstede opgespeld. Muis kreeg deze voor de inzet bij een veelvoud aan projecten op het gebied van economie en sociale zaken. “Etske is zo’n bezige bij die overal heen en weer vliegt om nieuwe ideeën te verspreiden. Zoals een bij voor bestuiving van struiken en planten zorgt, zorgde zij voor de kruisbestuiving van werkgevers, gemeente en welzijn en zorg”, bekijkt Jeroen Brouwer, die als wethouder Economische en Sociale Zaken ook aanwezig was bij de jaarlijkse barbecue van de OKW.

Muis zette zich de laatste tien jaar op vrijwillige basis zeer intensief in voor het maatschappelijk en economisch leven in de gemeente. Vol passie en met een groot sociaal hart zocht Muis op vele manieren de verbinding tussen ondernemers en maatschappelijke tendensen binnen zorg, welzijn en participatie. Brouwer; “Etske was bijvoorbeeld naast voorzitter van het OKW ook voorzitter van Binding. Ze zat zo dicht bij het vuur tijdens de vele veranderingen in het sociaal domein en wist hoe lokale ondernemers hierbij konden en wilden helpen. Het zorgde zo voor een redelijk unieke samenwerking tussen vele partijen.”

Als voorbeeld haalt de SP-wethouder de Wijkse Werkplaats, waar zij samen met Jan Burger, aan de wieg van stond. Hierbij komen de netwerken van het OKW en de gemeente samen met die van Binding en de RSD. “Zodoende zitten de bronnen allemaal in een groep en is het snel schakelen bij het zoeken van personeel en het vinden van banen voor mensen met een uitkering, of die mee willen participeren. Zorg, welzijn en ondernemen in een hoek. Veel lokale ondernemers zijn erg maatschappelijk betrokken. Etske was een verbindend vliegwiel. Mede dankzij haar hebben we, tegen de economische crisis in, meer mensen uit de bijstand geholpen dan andere gemeenten in de regio.”

En ook op andere gebieden zocht Muis namens ondernemers graag de samenwerking op. Via het lokale netwerk begon ze met Wijk in Bedrijf met scholen, als medeorganisator van de Bedrijvenbeurs, als grondlegger van portal www.werkbijduurstede.nl en Een brede kijk op Werk, via het opzetten van de ‘Wijkse Dienst’, Regionaal via diverse organisaties, zoals Q4, waar ze ook voorzitter van was. “ Kortom; Etske was zeer breed voor werk en inkomen van werkgevers en werknemers inzetbaar. Daar zijn wij als gemeente en de gemeenschap als geheel haar dankbaar voor. Persoonlijk hoop ik dan ook dat ze zich straks weer via andere organisaties zo in blijft zetten. Want een bij blijft ook heen en weer vliegen. Hopelijk Etske ook”, eindigt Brouwer.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier