h

Onderzoek binnenstad erg gewaardeerd

11 juni 2017

Onderzoek binnenstad erg gewaardeerd

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – “Eindelijk iemand die echt naar ons toe komt in plaats alleen over ons praat.” Het was een van de typische reacties die de SP-leden afgelopen weekeinde kregen bij hun enkele weken geleden ingezette actie rond de binnenstad. “Uit de tot nu toe gegeven antwoorden blijkt dat wethouder Wil Kosterman gelijk had; veel mensen denken verschillend over hun omgeving. Maar het mooie is dat iedereen de oude kern enorm hoog waardeert en best wat meer wil”, aldus raadslid Harold Hunneman.

Al weken gelden stond de SP-afdeling voor het eerst bij Ganzenman. Toen werd al duidelijk dat er veel meningen, maar vooral veel ideeën leefden bij de inwoners, bezoekers en ondernemers in de binnenstad. “En dan niet alleen vanuit de hoek rond de Oeverstraat. Wel leeft de zaak bij bewoners weer anders dan bij bezoekers. Vandaar dat we de diverse groepen nu ook divers proberen te benaderen. De inwoners, winkeliers en ondernemers en bezoekers. Dat geeft nu al een mooi divers beeld”, aldus Hunneman.

Het nieuwbakken SP-fractielid  trok zelf langs enkele winkeliers en werd hartelijk ontvangen. Sommige wisten van de enquête van de gemeente, sommige niet. Maar ze zijn blij dat ze nu alsnog wat kunnen laten horen, om hun ideeën mee te geven. Hunneman; “Voorbeeld nog invoegen? Net als bewoners trouwens, waar de komende weken huis-aan-huis bij langs willen gaan.”

En hoewel veel mensen vele verschillende dingen zeggen en op andere problemen wijzen, blijkt dat iedereen de oude kern geweldig leuk vind. “Onder elke kei ligt bijna een andere mening”, lacht de SP'er, “En de meeste snappen best dat de gemeente en voor de winkels door alle economische omstandigheden dingen anders moeten aanpakken, om de levendigheid in de toekomst te waarborgen. Dat is dan toch weer een gedeelde noemer voor mensen. Als we maar rekening houden met elkaar en kijken waar de andere overeenkomsten liggen.”

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier