h

Fractieoverleg SP

11 juni 2017

Fractieoverleg SP

Foto: Elton Wollenberg

 

Wijk bij Duurstede – De fractie van de Socialistische Partij (SP) komt donderdag 15 juni, vanaf 20:00 uur bijeen in de fractieleeskamer van het Huis van de Gemeente, bereikbaar via de zij-ingang aan de Steenstraat. “Wij bespreken dan de kadernota”, vertelt raadslid Corrie de Groot. “In de kadernota bepaalt de gemeenteraad de hoofdpunten van het beleid en stelt de financiële kaders aan voor de komende jaren.”

De afgelopen jaren moest er door de economische crisis zwaar bezuinigd worden en was er nauwelijks financiële ruimte voor nieuw beleid. Het huidige college van PCG, GroenLinks en SP heeft het financiële huishoudboekje van onze gemeente op orde gebracht. Zo zijn de laatste gemeentelijke boekjaren met een positief saldo gesloten. Door de aantrekkende economie komen er wellicht weer financiële mogelijkheden voor nieuw beleid. “Wel moet rekening worden gehouden met de financiële consequenties van enkele grote investeringen, zoals bijvoorbeeld de renovatie van het viaduct in de N229 bij de Prinses Irenesluizen of de nieuwe Brede School”, vervolgt raadslid De Groot.

Iedereen die in gesprek wil met de vijf raadsleden van de SP, over de kadernota of een ander onderwerpen, kan aanstaande donderdag langskomen. Alle beleidsgebieden van de gemeentelijk huishouding komen aan de orde.  “Want achterover leunen zit er wat ons betreft niet in. We blijven nadenken over de toekomst”, eindigt De Groot.

Reactie toevoegen

U bent hier