h

SP komt naar binnenstadbewoners

30 mei 2017

SP komt naar binnenstadbewoners

Foto: Jan Oechies

Wijk bij Duurstede – De SP stond enkele weken geleden al voor het eerst bij Ganzenman met een enquête over de binnenstad. Daarna is er ook steekproefsgewijs bij mensen aangebeld.  Tijdens de laatste raadsvergadering bleek echter weer eens hoe graag mensen hun verhaal over de binnenstad kwijt willen. “En dus is het nu echt tijd om op nog meer plekken in de binnenstad eens naar meningen te vragen over wat men wel of niet hier wil”, bekijkt voorzitter Frans van der Tol. Aankomende zaterdag,  3 juni, staat de SP-afdeling daarom van 11.00 uur tot 13.30 uur op de Markt voor de kerk.

De bespreking van de Visie bestemmingsplan binnenstad gaf behoorlijk wat lawaai in de gemeenteraad. Voor de socialisten blijkt hieruit dat mensen erg betrokken zijn bij hun leefomgeving, maar dat er ook vele verschillende meningen zijn over wat er wel of niet kan gaan gebeuren. “Om meer inzicht te krijgen gaan we de komende weken niet alleen op de Markt staan, maar ook bij de mensen aanbellen. We hopen dat de binnenstadbewoners zo hun mening geven over zaken als verkeer, evenementen, winkeltijden enzovoorts. Want we moeten niet vergeten, het in en blijft ten eerste een plek voor inwoners”, bekijkt fractievoorzitter Jan Oechies.

Uit de ervaringen van de laatste weken concludeert de SP tevens dat het ook zin heeft om een andere vragenlijst op te stellen voor de winkeliers. De partij gaat deze groep dan ook apart benaderen. “Zeker omdat we de komende maanden in de raad aan de slag gaan met het bestemmingsplan van de binnenstad en zaken rond de bruisende binnenstad, hopen we zo een breed beeld te krijgen over wat er leeft. We hopen dan ook dat de inwoners de vragenlijsten zo veel mogelijk willen invullen”, eindigt Van der Tol.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier