h

SP voert campagne in Cothen

5 maart 2017

SP voert campagne in Cothen

Foto: Elton Wollenberg

Cothen – De landelijke politieke kopstukken lopen zich een slag in de rondte deze weken voor de verkiezingen. Zodoende wordt het op 15 maart een spannende race. Lokale afdelingen delen ook overal hun folders uit. De SP is een van de weinige partijen die, traditiegetrouw, ook in Cothen en Langbroek aanwezig is. “In al die jaren heb ik enkel de PCG en het CDA wel eens gezien met wat mensen. De rest beperkt zich toch tot een foldertje hier en daar, maar komen zelden in de dorpen”, merken bestuurslid Elton Wollenberg en de nieuwe wethouder Jeroen Brouwer op.

Naast dat de folderraars het campagnemateriaal door de brievenbussen deden, vingen de twee mensen op bij de Spar. “Natuurlijk komen we zo ook veel kiezers van andere partijen tegen. Maar door de jaren heen zie je dat mensen wel steeds positiever tegen ons aankijken. Mensen hebben echt wel door dat wij hier lokaal voor goed en sociaal beleid zorgen. Dat is dan wel leuk om terug te horen”, bekijkt Brouwer.

Wollenberg volgt de actie rond het Nationale Zorgfonds goed. Ook hier reageren veel mensen positief op. “Iedereen wil de zorg anders en vooral beter. Gelukkig meent ook in Cothen het overgrote deel dat de marktwerking de boel niet verbeterd heeft. Dan wijzen wij op hoe we lokaal met de stem van de inwoners omgaan en dan zie je de mensen nadenken. Hopelijk zien ze in dat de SP helemaal zo slecht nog niet is”, stelt hij vast.

De socialisten zijn de komende dagen ook nog volop actief. Naast het verspreiden van de campagnefolders, zijn zij op diverse plekken aanwezig. Woensdag 8 maart staat de SP-karavaan bij de weekmarkt, terwijl zo komende zaterdag in de binnenstad en bij winkelcentrum de Horden actief zijn.  “We zien dat er rond deze tijd weer veel nieuwe leden bijkomen. Inwoners zien lokaal dat goed sociaal beleid, met goede zorg dat financieel degelijk is juist met de SP goed kan. Twijfel dan ook niet en stem SP”, eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier