h

Jan Burger kandidaat beste wethouder in kleine gemeente

10 januari 2017

Jan Burger kandidaat beste wethouder in kleine gemeente

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Wethouder Jan Burger is kandidaat voor de verkiezing Beste Bestuurder Kleine Gemeente 2016. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Samen met wethouder Ilse Saris uit Winterswijk en wethouder Frits Alberts uit Borger-Odoorn is hij in de race voor de titel. “ Uit de eerste ronde, waaraan ruim 1.500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Jan als één van de drie genomineerden uit de bus gekomen. Op de website www.bestebestuurder.nl kunnen mensen hun stem uitbrengen,“ meldt huidige fractievoorzitter Jan Oechies.

Vanaf deze week is de tweede ronde van de verkiezing gestart. Alle lokale en regionale politici en bestuurders worden nogmaals benaderd om een keuze te maken. Daarnaast is er een ‘open link’ beschikbaar via www.bestebestuurder.nl en de website van Binnenlands Bestuur, zodat iedereen kan stemmen op zijn favoriet. Oechies: “ De winnaar wordt op donderdag 26 januari bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarevenement van Binnenlands Bestuur in het provinciehuis Utrecht.”

Volgens het SP-raadslid is Burger een fantastische wethouder. “Hij is al bijna elf jaar wethouder en heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat we gouden zorggemeente zijn. Een voorbeeld voor veel gemeenten als het gaat om de vernieuwing in de zorg. De zorg vindt ook steeds beter plaats en dichter bij huis. En er komen steeds meer zorgpartijen bij die hier lokaal actief zijn. Hij zorgt er bovendien voor dat mensen in de zorg een fatsoenlijk loon krijgen.”

Verder heeft hij ook veel woningen laten bouwen, waarbij hij samen  met de provincie voor het vernieuwen van oude woonwijken en inbreidingsplannen zorgde. Er wordt daarnaast gewerkt aan de uitbreiding van het industrieterrein en vernieuwing van de beide buurtcentra in De Horden en De Heul. “ Hij betrekt bovendien veel mensen bij nieuwe ontwikkelingen. Inspraak is belangrijk en daar heeft hij hard aan gewerkt.

”Erg jammer dat hij door ziekte niet kan werken. Hij krijgt begin volgende maand nog de laatste tests. We wensen hem veel beterschap,” laat Oechies nog weten.

Reactie toevoegen

U bent hier