h

SP stelt vragen over slijterij in de nieuwe Jumbo

28 november 2016

SP stelt vragen over slijterij in de nieuwe Jumbo

Foto: E

Wijk bij Duurstede  - De  SP-fractie heeft het college vragen voorgelegd over de vestiging van een slijterij in het pand van de Jumbo. Sedert enkele weken is de Jumbo aan de Langbroekseweg  geopend. “Het is een prachtige winkel met een heel groot assortiment. Maar tot onze verbazing is hier ook een slijterij in gevestigd. We vragen of dat wel past binnen de huidige nota detailhandel of het bestemmingsplan”, meldt Jan Oechies namens de socialisten.

In het bestemmingsplan staat dat op het perceel  een supermarkt en een winkel in dier- en tuinbouwgoederen gevestigd mag worden. De detailhandelsnota spreekt zelfs expliciet dat er naast de Jumbo en de Welkoop geen andere detailhandelszaak mag komen.  “Daarnaast gelden voor een  slijterij strenge regels met betrekking tot het personeel  en moeten de dranken via de eigen kassa van de slijterij worden afgerekend.  De vraag is of hier een vergunning voor is afgegeven”, begint de SP-er.

Volgens Oechies zorgt het drankenhok,  zoals het personeel de slijterij al noemt, ook nog eens voor oneerlijke concurrentie voor de bestaande slijterijen, door mee te liften in de zondagsopenstelling van de Jumbo.  “Daar waar andere slijterijen door opleidingen deskundigheid herbergen, , vernemen wij klachten van de uitbaters dat vaste trouwe klanten hun drankje meenemen als zij bij de Jumbo hun boodschappen doen. Wij vragen ons af, of dat wenselijk is, als je dan bijvoorbeeld denkt aan de beheersbaarheid van de alcoholconsumptie”, besluit Oechies.

Reactie toevoegen

U bent hier