h

SP stelt vragen over veiligheid fietsers

2 augustus 2016

SP stelt vragen over veiligheid fietsers

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - De SP heeft vragen gesteld over de meerdere ongelukken met fietsers die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. “Wij  zijn geconfronteerd met veel ongevallen, waarbij fietsers zijn betrokken in met name het buitengebied van onze gemeente. Wij lazen in de media dat een deel van deze ongevallen er toe heeft geleid dat betrokkenen zelfs naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd. We willen weten of de veiligheid wel goed geregeld is voor fietsers en voetgangers,” laat SP-raadslid Jan Oechies weten.

De SP geeft aan dat Wijk bij Duurstede met al haar kwaliteiten een woonplaats is waar goed kan worden geleefd, gewerkt en ook bij het verplaatsen met de fiets of te voet (het langzaam verkeer) de veiligheid van groot belang is. Gezien het grote aantal ongevallen dat de laatste weken heeft plaatsgevonden, vraagt de fractie zich af of de huidige verkeers- en veiligheidsmaatregelen wel voldoende zijn.

“Gezien de meerdere ongevallen die hebben plaatsgevonden willen wij graag een duidelijke analyse krijgen over de toedracht van deze ongevallen. En of er aanvullende maatregelen gewenst zijn en moeten worden genomen om de veiligheid van fietsers te vergroten,” laat Oechies namens zijn fractie weten.

De vragen die de partij heeft gesteld zijn: Zijn er bijzondere redenen waarom er ineens zoveel ongevallen zijn met fietsers? Is de veiligheid van fietsers wel voldoende gewaarborgd bij de diverse oversteekplaatsen en rotondes en kunnen er eventueel aanvullende maatregelen getroffen worden? Bent u het met de SP eens dat de veiligheid van voetgangers en fietsers (het langzaam verkeer) van groot belang is en er dus goed gekeken moet worden op welke wijze de veiligheid voor hen zo goed mogelijk geregeld kan worden?

 

Reacties

kan de SP ook vragen stellen over veiligheid scootmobielberijders? de toestand van de wegen, zeker de niet -geasfalteerde, is erbarmelijk en dat al decennia lang. Een cultuuromslag in denken en handelen wegbeheerder (niet alles naar en voor asfalt, lees automobilisten) zou de oplossing moeten zijn.

Een zeer loffelijk streven maar het heeft geen zin. Bij het gemeentelijke apparaat geen interesse, men weet daar alles beter en luistert niet.

Mooi dat jullie er nu aandacht voor hebben. De ontwikkeling is hoogst verontrustend, En past precies in wat wij als Verkeerswerkgroep De Kamp al 20 jaar geleden voorspeld hebben, Deze week werd Mevr. Van Bommel uit Cothen van de KERKWEG nagenoeg dood GEREDEN .. De oorzaak is mi. evident; De mogelike oplosingen m.i ook.. Graag contact hierover. Adri Donker 06 50 577149 of 0343 56 1662. Adri Donker< woordvoerder Verkeerswerkgroep de Kamp, en lid van de groep Behoud de boomgard.

Ik ben zelf slachtoffer geweest van een fietsongeval op de WijkseSloot op 26 juli jl. Gebroken knieschijf en afgescheurde pees, operatie en langdurige revalidatie. Doordat ik naast de weg terecht kwam en bij het sturen om weer op de weg te komen ten val ben gekomen omdat de opstaande randen van de betonplaten veel te hoog zijn. Gemeente doe hier iets aan, het is levensgevaarlijk. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Reactie toevoegen

U bent hier