h

Veel belangstelling voor De Steenen Kamer

9 juli 2016

Veel belangstelling voor De Steenen Kamer

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - “Tot op latere leeftijd nog zorgeloos wonen in een rustieke omgeving vol luxe en groen? Woonproject De Steenen Kamer maakt dit mogelijk in het buitengebied van Wijk bij Duurstede.” Zo begint het boekwerkje van een initiatief voor een nieuw woonproject aan de Wijkersloot. “De initiatiefnemer is Raoul Rijntjes. Zijn moeder woont nog aan de voorzijde van de boerderij. Hij wil de rest van de boerderij en schuur ombouwen tot vijf mooie buitenwoningen,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

Foto: E

Hij was vanmorgen aanwezig bij de rondgang door de boerderij. Zo’n 30 mensen waren er om te zien om wat voor woningen het gaat.

De wethouder hield nog een korte toespraak en wees daarbij op de vergrijzing en het feit dat zowel jong als oud interesse heeft om op deze mooie plek te wonen: “En de stad is dichtbij. In vijf minuten ben je op de fiets in winkelcentrum De Horden en de binnenstad is ook niet ver.”

Foto: Elton Wollenberg

Er waren veel Wijkenaren aanwezig en sommigen gaven aan dat ze hier graag zouden willen wonen.

Volgens Burger willen sommige ouderen graag dichtbij het centrum wonen of andere voorzieningen, maar anderen vinden juist het buitengebeuren geweldig.

Het project wordt opgezet door Cambio Vastgoed Beheer BV en makelaarskantoor De Gier. Het worden ruime appartementen met op de begane grond een grote woonkamer, keuken, een badkamer en slaapkamer en op de bovenverdieping nog een extra slaapkamer en een ruime opslagruimte.

“Als dit project doorgaat is het goed voor de doorstroming. De gemeente en de provincie moeten hier nog hun goedkeuring aan geven. Maar wat belangrijk is dat andere woningen weer vrij komen voor gezinnen en, zoals gezegd, meerdere mensen willen hier graag wonen. Ook mooi is dat er al contact is gelegd met buurtzorg voor de zorg voor elkaar. En verder is het een prachtig gebied met veel groen, mooi om te wandelen en ruime plekken om buiten te zitten,” besluit de SP-wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier