h

Onderzoek over toekomst winkelcentrum De Horden

10 juli 2016

Onderzoek over toekomst winkelcentrum De Horden

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - De Socialistische Partij staat aankomende zaterdag bij winkelcentrum De Horden. Hier zullen de leden de in de buurt verspreide onderzoeken in ontvangst nemen. “Net als bij De Heul zijn ontwikkelaars en gemeente hier bezig met veranderingen. De Hordenhal staat al weer een tijdje leeg en nu willen we aan omwonenden en het het winkelend publiek vragen wat zij hier graag terugzien,” verwoordt afdelingsvoorzitter Frans van der Tol. De socialisten zullen hier van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig zijn.

Enkele maanden geleden lag het winkelcentrum nog volop in de belangstelling.

“Destijds was er sprake van een eventuele Action in de huidige Albert Heijn. Maar inmiddels zijn ontwikkelaars en bedrijven al maanden in gesprek, maar er komt weinig uit. Helaas, want de Hordenhal is alweer enige tijd gesloten en dat is niet fraai. De beide buurtwinkelcentra De Heul en De Horden zijn inmiddels gedateerd en aan een opknapbeurt toe. Bovendien komen er extra woningen, bijvoorbeeld voor ouderen die in de buurt wonen en dan heel gemakkelijk hun boodschappen kunnen doen,” meent de SP-voorzitter.

Wel moet er voor het einde van het jaar een plan liggen. Dit omdat anders de provincie haar subsidie voor inbreidingen, verbouwen binnen de gemeentegrenzen, terughaalt.

“En dat is natuurlijk zonde. Vandaar dat wij los van alle overwegingen van ondernemers ook willen bekijken hoe omwonenden en gebruikers van het winkelcentrum tegen vernieuwing aankijken. Het rapport dat wij zullen opmaken, gaan we net als dat van De Heul aan het college aanbieden en bij de omwonenden verspreiden. Gewoon aan de slag dus!” eindigt Van de Tol.

Mensen kunnen ook bij de kraam terecht met vragen over het Nationale Zorgfonds. Ook daarvoor verspreidt de SP kranten aan de voorbijgangers.

Reactie toevoegen

U bent hier