h

Gemeente plaatst regenboogvlag op 11 oktober

9 juli 2016

Gemeente plaatst regenboogvlag op 11 oktober

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - Op 11 oktober aanstaande wordt de regenboogvlag ook in Wijk bij Duurstede opgehangen. Deze vlag symboliseert voor de COC de acceptatie voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Zij schreef gemeenten daarom aan om mee te vlaggen. “Omdat veel gemeenten hadden laten weten mee te doen en onze gemeente nog niet had gereageerd, hebben we daarover vragen gesteld,” vertelt SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer.

Het hijsen van de vlag dient ter ondersteuning voor alle inwoners. “Wij hebben het standpunt dat iedereen gelijk is. Dat staat ook in de grondwet. En daar moeten we ook als gemeente voor gaan staan,” aldus Brouwer.

Het COC is een campagne gestart en heeft alle gemeenten die vorig jaar niet hebben meegedaan gevraagd nu wel mee te doen. Uit hun persbericht van vorige week blijkt dat veel gemeenten gereageerd hebben.

“Veel colleges hebben het verzoek overgenomen, sommigen zijn er door de raad op gewezen en slechts een enkele gemeente reageert negatief. Wijk stond echter in het rijtje dat nog niet gereageerd had. Daarom hebben wij dit verzoek gedaan, want hier in Wijk bij Duurstede en in ons land willen we toch dat iedereen gelijk is?” eindigt de SP-fractievoorzitter.

Hij heeft ook nog een reactie gestuurd richting de initiatiefnemers: “Vanmiddag (vrijdag) hebben wij antwoord van het college gekregen: ook in onze gemeente zal de vlag op 11 oktober aanstaande worden gehezen. Het college zal dit nog formeel aan jullie doorgeven. Wij feliciteren jullie met deze goede en succesvolle actie. We hopen dat nog meer gemeenten mee zullen doen,” aldus liet Brouwer weten.

Reacties

Goed zo!!

Reactie toevoegen

U bent hier