h

Antwoorden op vragen over bunkerboot

3 juli 2016

Antwoorden op vragen over bunkerboot

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede – Voorlopig blijft de bunkerboot bij de stadshaven nog wel even liggen. Dat blijkt uit de antwoorden van het college richting SP. “Wat wel goed is, is dat de eigenaar, de heer Markus, in maart 2015 heeft aangegeven dat de boot te koop staat. Er blijft bovendien overleg met de heer Markus plaatsvinden over de plannen met de bunkerboot. En de gemeente dringt er op aan de boot te verwijderen. Ik hoop dat er snel schot in deze zaak komt,” laat SP-raadslid Jan Oechies weten.

Er vindt een keer in de twee of drie jaar onderzoek plaats naar dit type bedrijven. Daarbij is gebleken dat de tanks leeg zijn en de onderneming niet meer in bedrijf is. Op 9 juni jongstleden is het laatste onderzoek uitgevoerd en toen is geconstateerd dat er nog een kleine hoeveelheid olie in de tank zat. Dit betreft resten die van de wanden naar de bodem zijn gestroomd. De eigenaar is schriftelijk in kennis gesteld dat hij verplicht is om de tank schoon te maken. Er zal worden gecontroleerd of dit daadwerkelijk is gebeurd.

“Weet u of er bij Rijkswaterstaat en de Provincie gelden vrij te maken zijn voor verplaatsing/opruimen van de bunkerboot?” vraagt de SP.

Zowel de provincie als Rijkswaterstaat hebben geen subsidieregelingen waar de gemeente aanspraak op zou kunnen maken om de bunkerboot te verwijderen/uit te kopen is het antwoord van het college.

“Er zijn dus blijkbaar geen subsidiemogelijkheden. Het probleem is echter dat zo’n leegstaande boot daar gewoon niet meer hoort te liggen. Daarom is het belangrijk dat er reglmatig contact is met de eigenaar van de bunkerboot. Wat ons betreft verdwijnt die boot zo snel mogelijk en dan is het belangrijk dat er serieus wordt gekeken naar verkoop en verplaatsing van deze boot,” vertelt Jan Oechies tenslotte nog.

Reactie toevoegen

U bent hier