h

Vragen SP over Zuidwijk

12 juni 2016

Vragen SP over Zuidwijk

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede – De komende maanden gaat de gemeenteraad de nieuwe woonvisie van het college steeds verder onder de loep nemen. In het conceptplan wordt een uitbreiding van de gemeente met 250 woningen in de wijk Zuidwijk, tussen de Lekdijk en de Middelweg-Oost, genoemd. “Dat is zelfs tijdens de open avonden een keer aan bod gekomen. Vreemd dat de betrokken mensen hier echter weinig tot niets hebben gehoord”, stelt SP'er Jeroen Brouwer vast. Hij heeft hierover inmiddels vragen gesteld aan het college.

Van de provincie mag de gemeente de komende jaren eigenlijk enkel inbreiden. Dat betekent dat alleen binnen de huidige rode contouren gebouwd mag worden. Naast de locaties in De Engk, De Horden, De Heul, naast het gemeentehuis, enkele plekken in Cothen en Langbroek, staat echter ook Zuidwijk ingetekend als bouwplek. “Mooi dat het college het voor elkaar heeft gekregen dat hier op een relatief kleine plek buiten de contouren gebouwd kan worden”, merkt Brouwer als eerste op.

Tijdens een informatieavond deelde wethouder Jan Burger mee dat, als de plannen doorgaan, er binnen twee jaar gebouwd kan worden. Dit heeft voor onrust gezorgd bij de eigenaren van de grond en de omwonenden. “Zij zijn niet of nauwelijks geïnformeerd over de mogelijkheden, terwijl het logisch lijkt om hen ook al bij de ontwikkeling van de stedelijke visie te betrekken. Anders kunnen we straks net als bij het plein rond het gemeentehuis weer terug naar de tekentafel en dat levert wellicht weer vertragingen op en dat is zonde”, vindt de SP-er.

Tevens ziet het college af van uitbreiding in de wijk De Geer III, omdat omlegging van de provinciale weg als te duur wordt beschouwd. Ook is aangegeven dat de provincie niet meer dan 250 woningen toestaat in de wijk De Geer III. “Wij snappen dat zich daarmee een probleem voordoet. Aan de andere kant zouden de bewoners van De Horden en De Geer II deze omlegging vanwege geluidsoverlast toejuichen. Het plan kan misschien met de bouw wat meer huizen wel aantrekkelijk worden. Ook daar hebben we dus vragen over gesteld”, eindigt Brouwer.

Reactie toevoegen

U bent hier