h

Succesvol project om mensen aan werk te helpen

24 juni 2016

Succesvol project om mensen aan werk te helpen

Foto: Elton Wollenberg

Doorn/Wijk bij Duurstede - Werkgevers en werkzoekenden in de horeca zaten vandaag, donderdag 23 juni, bij elkaar aan tafel op landgoed Zonheuvel in Doorn.  “Dit op initiatief van de Regionale Dienst Werk en Inkomen en het MBO in Amersfoort. In november kregen meerdere jonge werkzoekenden via dit project een kans om werk te vinden in de horeca- en hospitalitybranche. Het project was een succes, want vandaag ontvingen negen jongeren een getuigschrift,” vertelt SP-wethouder Jan Burger.

De aanpak heet ‘Mise en Place’. Meerdere regionale werkgevers hebben hun bijdrage geleverd en hebben aangegeven deze jongeren verder te willen helpen.

“Het mooie is dat de MBO in Amersfoort mensen een goede opleiding heeft gegeven. Er zijn ook veel stageplekken en begeleidingsplekken aangeboden. Kortom, een mooi project dat laat zien dat je hiermee jongeren echt een kans geeft,” vertelt Jan Burger.

Het project heeft werkzoekenden een opleidingstraject geboden en de mogelijkheid om door te stromen naar een baan.

“Door deze aanpak worden mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben gewoon goed geholpen. Ze hebben werkervaring opgedaan en ze hebben nu een serieuze kans op het verkrijgen van een baan,” legt Burger uit.

Volgens de SP-wethouder was dit een mooi initiatief voor mensen die moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen: “Dit was dus een mooi resultaat en een prima afsluiting. De jongeren hadden voor een lekkere lunch gezorgd en het lijkt mij goed om dit soort projecten veel vaker te doen. Gewoon met elkaar aan de slag gaan en mensen een kans bieden op een goede en praktische opleiding.”

Jaap Jongejan, directeur van het congrescentrum Landgoed Zonheuvel en de SBI, was een van de sprekers. Hij bedankte iedereen en liet nog eens weten dat men bij Zonheuvel altijd terecht kan voor een stageplek. Ook vanuit de MBO in Amersfoort was er een mooi dankwoord en vervolgens werden de deelnemers ‘in het zonnetje gezet’. Zij kregen een getuigschrift, een schort met hun naam er op en een prachtig boeket bloemen.

Reactie toevoegen

U bent hier