h

Bijeenkomst in Utrecht over nationaal zorgfonds

19 juni 2016

Bijeenkomst in Utrecht over nationaal zorgfonds

Foto: Gert de Heus

Wijk bij Duurstede/Utrecht - Ieder jaar maken zorgverzekeraars veel winst. Het gaat om vele miljoenen euro’s. “Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan reclames voor het ‘overstapcircus’. En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro. Dit kan anders,” laat afdelingsbestuurder Elton Wollenberg van de SP in Wijk bij Duurstede weten.

Op vrijdag 24 juni aanstaande organiseert Nationaal ZorgFonds Utrecht een openbare bijeenkomst met supporters, experts, activisten en voor iedereen uit de stad en de omgeving. Iedereen is welkom die benieuwd is om meer te horen over de campagne en hoe we naar een nationaal zorgfonds toe kunnen groeien zonder eigen risico.

“Het wordt een avond met film, discussie en muziek. Neem je vrienden, familie of collega’s mee. Samen zetten we weer een stap op weg naar betere zorg. Voor iedereen in ons land,” laat Wollenberg nog weten.

De bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 24 juni aanstaande om 20.00 uur in Theater Kikker op de Ganzenmarkt 14 in Utrecht. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Gastsprekers zijn SP-kamerlid Renske Leijten, huisarts Bart Bruin en columniste Carrie Jansen.

De toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier