h

Vlaggen laten aantrekkingskracht Wijk zien

15 mei 2016

Vlaggen laten aantrekkingskracht Wijk zien

Foto: Jan Burger

Wijk bij Duurstede - Om de aantrekkingskracht van Wijk bij Duurstede te vergroten zijn er vlaggenmasten met banieren geplaatst op alle inkomende wegen. Wethouder Jan Burger was afgelopen zaterdag aanwezig om samen met de initiatiefnemers een mast van zo’n zes meter omhoog te drukken en vast te zetten: “Het zijn  mooie vlaggen geworden. Mensen van buiten Wijk zien daarmee in wat voor mooie stad ze terecht zijn gekomen. Overigens ook veel Wijkenaren vinden de vlaggen prachtig.”

Foto: Jan Burger

De vlaggenmasten kunnen ook gebruikt worden ter promotie van specifieke evenementen. Ze zijn bekostigd met onder meer een subsidie vanuit de gemeente en er is ook een bijdrage gekomen vanuit het ondernemersfonds. Het initiatief komt onder meer vanuit de Vereniging City Marketing.

“Het mooie is dat er veel verschillende mensen bij betrokken zijn, ook vanuit de buurtcentra. En zoals gezegd, de vlaggen laten zien waarom Wijk bij Duurstede de moeite waard is om te bezoeken. Op de vlaggen staan het kasteel en de molen aan de Lek en de tekst ‘Liefde aan het water’. Kortom, een prima initiatief om Wijk bij Duurstede op de kaart te zetten en te zorgen dat mensen die de stad inrijden zien in wat voor mooi gebied ze zijn beland,” laat de SP-wethouder nog weten.

Reactie toevoegen

U bent hier