h

Bewoners Cothen aan de slag met plannen Dorpsstraat

1 april 2016

Bewoners Cothen aan de slag met plannen Dorpsstraat

Foto: Jan Burger

Cothen - Deze week zijn inwoners uit Cothen aan de slag gegaan om na te denken over een goede oplossing voor het veiliger maken en verbeteren van de doorstroming op de Dorpsstraat. SP-wethouder Jan Burger gaf de aftrap tijdens de bijeenkomst waar zo’n 25 mensen aanwezig waren. De groep wordt bijgestaan door een onafhankelijke verkeerskundige en voorzitter. Er werd op de eerste avond al veel informatie uitgewisseld en ook werd goed aangegeven waar de problemen lagen.

Jan Burger gaf in zijn toespraak aan dat de meningen in Cothen erg verdeeld zijn over wat er moet gebeuren met de Dorpsstraat. Hij gaf ook aan dat door de nieuwe woningbouw de komende jaren de drukte op de Dorpsstraat zal toenemen. “Ik probeer ook altijd goed te luisteren naar wat de betrokken mensen inbrnegen. Maar de meningen zijn wel heel erg verdeeld.”

Wat volgens de wethouder van groot belang is dat de inwoners van Cothen met elkaar goed overleggen over wat er nodig is om de Dorpsstraat veiliger te maken: “Dat kan veel beter in een kleine groep, waar mensen ook bereid zijn om naar elkaar te luisteren en hun ervaringen uit te wisselen. Er is inmiddels veel informatie beschikbaar. Maar wat vooral belangrijk is, dat men er met elkaar uitkomt. Daarvoor is dit opgezet. Een breed samengestelde groep, met mensen die zich inspannen voor behoud van de boomgaard, ondernemers, mensen die weten wat van belang is om veilig naar school te fietsen en omwonenden die weten wat er speelt.”

Over ongeveer anderhalve maand hoopt hij te horen wat er vanuit de werkgroep wordt voorgesteld. Hij vertrok na zijn toespraak, waarbij hij de betrokkenen veel succes toewenst, na ongeveer een half uur weer.

“Omdat de betrokken mensen vooral met elkaar aan de slag moeten gaan. En los van de betrokken ambtenaren en de wethouder met elkaar het gesprek zullen aangaan om tot een mooie en gedragen oplossing te komen. Ik heb er vertrouwen in,” laat Jan Burger nog weten.

Reactie toevoegen

U bent hier