h

Woningbouw en een rotonde bij De Driehoek

25 maart 2016

Woningbouw en een rotonde bij De Driehoek

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede – Afgelopen woensdag, 23 maart, tekende wethouder Jan Burger een samenwerkingsovereenkomst met Leendert Steijger van architectenbureau MIII en Bob van Leeuwen van Blok8 over de ontwikkeling van de locatie De Driehoek. “Daar worden als er voldoende belangstelling is, volgend jaar mooie appartementen en eensgezinswoningen gebouwd. Verder komt er op de hoek van de Steenstraat met de Hordenweg een rotonde, waardoor het ook een stuk veiliger wordt,” laat SP-wethouder Jan Burger weten.

De planning is dat volgend jaar rond deze tijd naar verwachting gestart wordt met de bouw. De verkoop start in september/oktober 2016. Op de website van de gemeente staan schetsen van het plan. En er komen ook nog openbare bijeenkomsten voor de kopers.

“Bovendien organiseren we dit voorjaar nog een tweede inloopavond voor omwonenden. En we kijken nog een keer goed naar de verkeerssituatie,” aldus Burger.

Het bouwplan bestaat uit een appartementengebouw met vijf verdiepingen op de hoek van de Hordenweg/Steenstraat, met 19 koopappartementen en drie rijtjes met in totaal 16 eengezinswoningen. Er komt een binnenterrein met parkeerplaatsen voor de appartementen en er worden parkeerplaatsen aangelegd in de directe omgeving van de te bouwen woningen.

Locatie De Driehoek is een deelgebied van project De Engk. De Driehoek, de school waaraan de locatie de naam dankt, verhuist begin 2017 naar de brede school De Horden. Die is nu in aanbouw.

Wethouder Jan Burger laat weten dat de plannen goed passen binnen de woonvisie: “Er wordt gebouwd voor verschillende doelgroepen. Van jong tot oud. En wat ook belangrijk is, is dat begin volgend jaar op de hoek van de Hordenweg en de Steenstraat een rotonde wordt aangelegd. De bijdrage die de provincie daaraan levert is afgelopen week binnengekomen. Ook de gemeente betaalt daaraan mee. Als die rotonde er ligt, wordt de verkeerssituatie een stuk veiliger. Dat is mooi, want er gebeuren daar te veel ongelukken.”

Reactie toevoegen

U bent hier