h

SP aan de slag met winkelcentrum De Heul

13 maart 2016

SP aan de slag met winkelcentrum De Heul

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij duurstede - Winkelcentrum De Heul gaat op de schop. Het is de bedoeling dat hier een nieuwe en grotere Lidl komt. Ook worden de winkels vernieuwd en komen er appartementen voor ouderen. Sporthal de Vikinghal en zwembad Wickie de Viking worden gesloopt en maken plaats voor woningbouw. Op het terrein van de voormalige Sint-Jozefschool gaat over enkele jaren een nieuwe school komen. “Hierbij is het ook van belang om te kijken wat de omwonenden vinden. Dat gaan wij onderzoeken,” legt voorzitter Frans van de Tol van de SP uit. De partij gaat bij de mensen langs en op zaterdag 19 maart van 10.30 uur tot 13.00 uur staan de socialisten in het winkelcentrum.

Voor SP-fractievoorzitter Jeroen Brouwer zijn veel aanpassingen logisch. “Het winkelcentrum is na veertig jaar aan vernieuwing toe. Scholen zoals de Wegwijzer en de Windroos schreeuwen om nieuwe ruimtes en de Vikinghal gaat nu eenmaal weg,” stelt hij vast. “Nu de gemeente met betrokken partijen om de tafel zit, staan daarbij zaken als financiële haalbaarheid en ruimtelijke inpasbaarheid voorop. Dat is logisch: de plannen moeten immers betaalbaar en mogelijk zijn.”

Volgens de socialisten is het belangrijk dat ook omwonenden mee kunnen denken. Volgens Van der Tol is het noodzakelijk dat naast de huidige en toekomstige eigenaren, ook de bewoners mee kijken naar de inrichting van hun omgeving en wijk.

“Daarom hebben wij als SP een enquête opgesteld, die we bij de direct omwonenden in de bus doen. Deze zullen we vervolgens weer ophalen. Daarnaast kunnen buurtbewoners of betrokkenen zaterdag bij de kraam in het winkelcentrum een enquête invullen, of dat doen via onze website www.wijkbijduurstede.sp.nl,” aldus de afdelingsvoorzitter.

De gemeenteraad gaat volgens fractievoorzitter Brouwer niet over welke winkels zich waar gaan vestigen, maar kijkt wel mee naar wat voor gebouwen, woningen, enzovoorts er komen.

“Als SP vinden wij dat op economisch gebied goed gekeken moet worden naar de beide buurtwinklecentra en de binnenstad. Bovendien is het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen komen. Daarnaast moeten we nadenken over het afwikkelen van het verkeer. Maar laat de bewoners vooral meedenken en meepraten. Daar is dit een eerste aanzet toe. Vandaar dat we voor hun klaar staan. Kom dus gerust zaterdag langs,” eindigt hij.

Reactie toevoegen

U bent hier