h

SP stelt vragen over aanbesteding nieuwe school

21 februari 2016

SP stelt vragen over aanbesteding nieuwe school

Foto: Elton Wollenberg

Wijk bij Duurstede - De SP vindt dat er meer aandacht moet komen voor lokaal aanbesteden. “Daarnaast kan ook de informatie over de nieuwbouw van de basisschool op het voormalige terrein van het Revius Lyceum verbeterd worden,” laat fractievoorzitter Jeroen Brouwer weten. De partij heeft daarom vragen gesteld aan het college over de wijze van aanbesteden en de uiteindelijke kosten voor de bouw van de nieuwe school.

Zo wil Brouwer graag weten of er bij de tweede ronde van de aanbesteding veranderingen hebben plaatsgevonden in het Plan van Eisen.

“Worden alle originele wensen/eisen van de scholen zoals deze aan het begin van het project meegegeven zijn, opgenomen in het daadwerkelijke project, of zijn er zaken uitgevallen?” en “Voor welk bedrag is dit project precies aanbesteedt?” zijn belangrijke vragen voor de SP.

De partij heeft al eerder laten weten dat ook lokale en regionale bedrijven een goede kans moeten krijgen bij de aanbesteding. Daarom vragen de socialisten nadrukkelijk of er dergelijke partijen hebben meegedaan.

“Is hierbij enkel gekeken naar de primaire kosten, of ook naar de secundaire kosten en opbrengsten?” vraagt fractievoorzitter Brouwer. Bovendien wil hij weten of er mogelijkheden zijn om lokale opbrengsten als criterium mee te nemen in dit soort aanbestedingen.

Tenslotte vraagt hij om de gehele lijst van criteria die zijn gesteld bij de aanbesteding.

“Het is prima dat er nieuwe school wordt gebouwd. Maar daarbij moet ook goed gekeken worden naar de mogelijkheden om de lokale werkgelegenheid te verbeteren. Juist ook omdat er de komende jaren meer nieuwe scholen worden gerealiseerd is dit belangrijk,” legt hij uit. 

Reactie toevoegen

U bent hier