h

SP in Wijk bij Duurstede feliciteert Ron Meyer

29 november 2015

SP in Wijk bij Duurstede feliciteert Ron Meyer

Foto: Elton Wollenberg

Utrecht/Wijk bij Duurstede - Zaterdag 28 november koos het SP-congres Ron Meyer als nieuwe partijvoorzitter. Meyer volgt Jan Marijnissen op die na 27 jaar stopt met zijn werkzaamheden. “Het was een mooi afscheid voor Jan. Daarnaast feliciteren we Ron van harte met zijn verkiezing. Ik denk dat we met hem een goede voorzitter krijgen,” zegt de Wijkse afdelingsvoorzitter Frans van der Tol.

Foto: Elton Wollenberg

Het congres werd gehouden in de Fabrique, een voormalige en historische kalvermelkfabriek aan de Westkanaaldijk in Utrecht.

De afgevaardigden op het congres konden stemmen tussen twee kandidaatvoorzitters. Tweederde van hen stemde op Ron Meyer. Een derde koos voor Sharon Gesthuizen. “Eigenlijk hadden we twee gelijkwaardige kandidaten. Dat bleek ook wel bij alle verklaringen van de verschillende afdelingen,” aldus Van der Tol.

Bij de algemene ledenvergadering van de Wijkse SP was de uitslag gelijkwaardig verdeeld voor beide kandidaten. “Daarom hebben we besloten dat ik op Meyer zou stemmen en bestuurslid Elton Wollenberg met zijn stem de leden zou vertegenwoordigen die aan Gesthuizen de voorkeur gaven,” besluit Van der Tol.

Naast de nieuwe voorzitter werd de leden van het partijbestuur gekozen/herkozen en de Resolutie ‘We gaan het doen’ vastgesteld. Er werd daarnaast gesproken over de problemen in de zorg, de opvang van vluchtelingen en het oprichten van nieuwe afdelingen in het land.

Foto: Elton Wollenberg

“Het was een prima congres. We kunnen hier als afdeling en als fractie weer prima mee vooruit,” vertelt fractievoorzitter Jeroen Brouwer. Samen met wethouder Jan Burger was hij eveneens aanwezig op het landelijke SP-congres, waar zo’n duizend vertegenwoordigers vanuit alle afdelingen en besturen aanwezig waren.

Reactie toevoegen

U bent hier