h

Nieuw project voor mensen zonder werk

25 november 2015

Nieuw project voor mensen zonder werk

Foto: SP Wijk bij Duurstede

Doorn/Wijk bij Duurstede - Werkgevers en werkzoekenden in de horeca zaten vorige week woensdag bij elkaar aan tafel in restaurant Fleuri op landgoed Zonheuvel in Doorn.  Dit op initiatief van de Regionale Dienst Werk en Inkomen (RDWI) en het MBO Amersfoort. In de keuken hielpen de wethouders uit de regio, waaronder SP'er Jan Burger uit Wijk bij Duurstede, bij het bereiden van de maaltijden en het serveren. Het diner was de start van een nieuwe aanpak om werkgevers in contact te brengen met werkzoekenden.

Die aanpak heet ‘Mise en Place’. Voor werkzoekenden, die niet gemakkelijk een baan vinden, is het project een kans om aan de slag te gaan in de horeca- en hospitalitybranche. Acht regionale werkgevers hebben hun medewerking al toegezegd.

“Het mooie is dat de MBO in Amersfoort mensen een goede opleiding geeft en zorgt dat men is voorbereid op het werk. Er zijn aan tafel contacten gelegd en stageplekken en begeleidingsplekken aangeboden. Kortom, een mooi project dat laat zien dat werkgevers via onze Regionale Dienst Werk en Inkomen nieuwe werknemers kunnen vinden,” vertelt Jan Burger.

Foto: SP Wijk bij Duurstede

Het project biedt werkzoekenden een opleidingstraject op maat en de mogelijkheid om door te stromen naar een vaste baan.

“Door deze aanpak worden mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben voorbereid op het werken in de horeca- en hospitality branche. De eerste vier maanden doen de kandidaten werkervaring op. In de laatste twee maanden lopen de kandidaten stage en vervolgens hebben ze dus een grote kans op het verkrijgen van een baan,” legt Burger uit.

Volgens de SP-wethouder is dit een mooi initiatief voor mensen die moeite hebben om een plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen: “Het maakt niet uit of het om hoog of laag opgeleide mensen gaat, oud of jong, met een arbeidsbeperking, met of zonder ervaring. Kandidaten worden geselecteerd en goed opgeleid voor werk in de horeca- en hospitalitybranche.”

De komende maanden worden meer deelnemers geselecteerd. Zij starten hun opleiding in januari en zijn vanaf juli inzetbaar bij deelnemende werkgevers.

Jaap Jongejan , directeur van het congrescentrum Landgoed Zonheuvel en van SBI, was een van de sprekers aan het eind. Hij bedankte iedereen en liet nog eens weten dat men bij Zonheuvel altijd terecht kan voor een stageplek.

Vervolgens tekenden de wethouders en de overige deelnemende partijen de samenwerkingsovereenkomst op een shirt met de tekst ‘Alleen talent telt!’

Foto: SP Wijk bij Duurstede

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier