h

SP wil verkeersremmende maatregelen op Dorpsstraat Cothen

4 oktober 2015

SP wil verkeersremmende maatregelen op Dorpsstraat Cothen

Cothen - De fractie van de SP heeft vorige week een bijeenkomst gehouden in het Dorpshuis in Cothen. Daarbij waren bezwaarmakers van de verkeersmaatregelen rondom de Dorpsstraat aanwezig. “Het was prima om met hen van gedachten te wisselen over de problemen die zij zien. De aangekondigde maatregelen kennen een voorgeschiedenis en onlangs is er een avond geweest waar ook voorstanders van die maatregelen aanwezig waren. Het gaat er om dat er serieus naar alle partijen wordt geluisterd,” aldus raadslid Jan Oechies.

De verkeerssituatie aan de Dorpsstraat in Cothen ter hoogte van de winkels is al jarenlang een punt van aandacht. De doorstroming van het verkeer is beperkt en levert soms gevaarlijke situaties op. “Vanwege de uitbreiding van het aantal woningen en de daarmee toenemende verkeersdruk is enkele jaren geleden onderzoek gehouden en regelmatig met omwonenden en verkeerswerkgroepen gesproken. Tevens zijn er een aantal openbare avonden georganiseerd. Het verbeteren van de doorstroming van het verkeer ter plekke is een uitvloeisel van deze gesprekken,” begint Oechies.

Maar de SP ziet dat de eerder geformuleerde plannen om de Dorpsstraat te verbreden ten koste van een strookje van de boomgaard weerstand oproept. Er zijn meerdere zienswijzen ingediend. Vorige week is de fractie zodoende naar het Dorpshuis getrokken voor een gesprek.  “Daarbij is toegezegd het college te informeren over hetgeen ter tafel is gebracht en hier vragen over te stellen,” vertelt de SP'er.

Volgens Oechies vinden de aanwezigen de verkeersituatie onveilig. Er wordt vanaf de brug over de Kromme Rijn en vanaf de Groenewoudseweg te hard gereden: “De bezwaarmakers pleiten voor een situatie waarbij sneller rijden dan dertig kilometer per uur ontmoedigd wordt. Zij verwijzen naar de inrichting van de Amersfoortseweg in Doorn. Tevens willen zij het de parkeerplekken behouden. De wethouder heeft onlangs gezegd dat er een gesprek zal worden gevoerd met hen en er een bureau is ingeschakeld om nog eens goed alles op een rijtje te zetten. De bezwaarmakers willen geïnformeerd worden over de onderzoeksvraag die aan het bureau is gesteld en of dit bureau echt onafhankelijk is. Tot slot willen we kijken in hoeverre hun ideeën nog bekeken kunnen worden door de onderzoekers. Vandaar onze vragen.”

Reactie toevoegen

U bent hier