h

SP wil probleem verkoop openbaar groen oplossen

16 juli 2015

SP wil probleem verkoop openbaar groen oplossen

Wijk bij Duurstede - De SP-fractie is ernstig teleurgesteld in de wijze waarop de verkoop van het snippergroen rondom het Euvenpad, Anker en Middelweg Oost is verlopen. “Overigens is dit tevens te verwijten aan de vorige wethouder Ruimtelijk Ordening die naar onze mening de zaak teveel op zijn beloop heeft gelaten. Zo’n anderhalf jaar geleden is er samen met GroenLinks een motie ingediend om te proberen dit groen openbaar te houden omdat veel omwonenden daarom vroegen. Maar er zit nog steeds geen schot in de zaak,” aldus raadslid Jan Oechies.

Foto: Jan Oechies

Hij wijst er op dat er een uitspraak ligt van de rechter om te komen tot een serieuze bemiddelingspoging. “Tevens is gebleken dat de opbrengsten van de verkoop van snippergroen veel hoger zijn uitgepakt dan verwacht. Is het dan niet verstandig om in deze zaak het verlies te nemen en in het algemeen belang het aanwezige groen hier door alle omwonenden te laten gebruiken en dus te bestempelen als openbaar groen? Wij willen er als SP nogmaals op wijzen dat er niet alleen juridisch en financieel een probleem is, maar ook bestuurlijk in het belang van de inwoners van onze gemeente,” laat Oechies weten.

Tijdens de laatste raadsvergadering is er door de één van de omwonenden ook ingesproken en nadrukkelijk het verzoek gedaan richting gemeentebestuur om tot een compromis te komen. Volgens het raadslid is er ook vanuit de omwonenden aangegeven dat zij een bijdrage willen leveren aan het onderhoud van dit groen: “Kortom, is het niet verstandig om als gemeentebestuur met alle partijen om de tafel te gaan zitten en te proberen er samen uit te komen? Ook als ons dat wellicht geld gaat kosten?”

Het SP-raadslid verwijst in zijn vragen tevens naar de situatie rondom het groen bij de Prins Hendrikweg. Daar is door tijdig stopzetten van de verkoop een oplossing gevonden waar omwonenden zich in konden vinden.

Tenslotte vraagt de SP'er om een overzicht van de randvoorwaarden bij het collegebesluit van 2 april 2013 over de verkoop van snippergroen. Oechies wil weten wat die voorwaarden precies inhouden. Bovendien wil hij weten welke afspraken met RATIO zijn gemaakt over de verkoop van snippergroen: “Zijn er bijvoorbeeld afspraken gemaakt over wie verantwoordelijk is voor eventuele juridische conflicten en de financiële gevolgen hiervan?”

Reactie toevoegen

U bent hier