h

Gemeente plaatst eerste projecten op werkbijduurstede.nl

20 juli 2015

Gemeente plaatst eerste projecten op werkbijduurstede.nl

Wijk bij Duurstede - Zoals tijdens de haringparty van de ondernemerskring Wijk bij Duurstede (OKW) al door wethouder Burger is toegezegd, staan deze week de eerste projecten op www.werkbijduurstede.nl “We hopen dat Wijkse ondernemers ook zullen inschrijven. De komende periode volgen er meer projecten en na enkele maanden gaan we evalueren om te bezien hoe het is verlopen,” laat Jan Burger weten. Op de site kan men eveneens terecht voor banen, vakantiewerk, vrijwilligerswerk en stageplekken.

Volgens de SP-wethouder is bovengenoemde site een voorbeeld van de samenwerking tussen gemeente en de lokale ondernemers. “Het mooie is dat we ook hier weer een voorbeeldfunctie vervullen voor veel gemeenten. Als er tegen vergelijkbare prijzen en dezelfde kwaliteit kan worden geleverd, waarom zou je dan bedrijven van veel verder weg contracteren? We moesten verschillende zaken uitzoeken, bijvoorbeeld op juridisch vlak en dat heeft wel wat tijd gekost. Maar we krijgen nu veel positieve reacties en zelfs vanuit het ministerie in Den Haag heeft men interesse in dit initiatief,” vertelt Burger.

 

Om welke projecten gaat het?

Langs de Langbroekerdijk op het gedeelte tussen de Bovenwijkerweg en de Amerongerwetering zijn de bermen aan beide zijden te hoog. Daardoor wordt het regenwater niet goed afgevoerd, ontstaan er plassen en zachte bermen die de verkeersveiligheid en de onderhoudsstaat van het asfalt niet ten goede komen. De bermen dienen binnenkort te worden verlaagd. Hierbij dienen ook de taluds van de watergang te worden aangepast.

Twee bushaltes aan de Hordenweg vertonen dusdanige verzakkingen dat deze na de zomervakantie opnieuw bestraat moeten worden. Gezien de zware belasting door de bussen zijn er diverse stenen gebroken en is er voor gekozen om de busstroken te voorzien van nieuwe betonklinkers en goottegels. Dit werk vraagt ook om afstemming met de verkeerskundige en de beide busmaatschappijen (Qbuzz en Conexxion) over alternatieve opstapplaatsen.

Reactie toevoegen

U bent hier