h

Informatieavond verkeersmaatregelen Prins Hendrikweg

10 mei 2015

Informatieavond verkeersmaatregelen Prins Hendrikweg

Wijk bij Duurstede  - Er wordt binnenkort door het college een avond georganiseerd voor de omwonenden van de Keizer, ‘t Sant, de Prins Hendrikweg en Stroband. Die bijeenkomst gaat over de plannen om een deel van de Prins Hendrikweg in te richten als eenrichtings-verkeer.

“Er zijn inmiddels veel bezwaren ingediend. Met name tegen de toename van het autoverkeer. Het is goed als er een avond komt waarin we het gesprek met de wethouder aan kunnen gaan,” vertelt SP-raadslid Jan Oechies, die vragen over de kwestie stelde.

Het voorstel om eenrichtingsverkeer op een deel van de Prins Hendrikweg in te voeren, komt op verzoek van bewoners van de Zaagmolen, laat wethouder Jan Burger in zijn antwoorden op de vragen van de SP weten. Het gaat hierbij om het gedrag van de klanten van de Lidl op de momenten dat het bij deze supermarkt druk is, met name op de vrijdag en zaterdag. “Als er een rij auto’s staat voor de ingang van de Lidl, rijden klanten soms doelbewust door naar de Zaagmolen om daar te parkeren en boodschappen te gaan doen. Deze bezoekers roepen bovendien een gevoel van onveiligheid op vanwege het haastige gedrag op de Zaagmolen, een straatje zonder trottoirs en formele inrichting,” schrijft wethouder Burger.

In een tweetal avonden met bewoners van de Zaagmolen, zijn verschillende opties de revue gepasseerd. Bewoners van de Zaagmolen wilden geen vergunninghoudersparkeren. Vooral vanwege het feit dat het parkeren op zichzelf bijvoorbeeld in de avonduren geen probleem is.

De wethouder geeft aan dat hij op korte termijn nog een overleg zal inplannen met de bewoners van de Zaagmolen om met hen te spreken over de ingebrachte bezwaren. “Vervolgens zal er een grote avond worden gehouden voor alle omwonenden.”

De SP vraagt verder of de maatregelen dan opgeheven als de Lidl wordt verplaatst naar De Heul worden. Daarop antwoord de wethouder dat bij vertrek van de Lidl van deze locatie de genoemde maatregelen vanzelfsprekend opnieuw worden bezien. “Er is nog een mogelijkheid om de maatregelen bij wijze van proef voor bijvoorbeeld een periode van enkele maanden uit te proberen”, eindigt Burger.

 

Reactie toevoegen

U bent hier