h

Vragen over aanvullende collectieve ziektekostenverzekering

5 januari 2015

Vragen over aanvullende collectieve ziektekostenverzekering

Wijk bij Duurstede - De SP heeft vragen gesteld over de tegemoetkoming op de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering. “We hebben van meerdere mensen daarover vragen gekregen. Dat de gemeente de mogelijkheid biedt om een goede polis te krijgen is prima, maar men wil weten wat er gebeurt als men 65 jaar wordt en mogelijk in inkomen stijgt vanwege een pensioenvoorziening. Vandaar deze vragen,” vertelt raadslid Hans Pouw.

Foto: Elton Wollenberg

Raadslid Hans Pouw bij de manifestatie Red de zorg

Volgens Pouw zoeken mensen die in een kwetsbare financiële positie zitten naar mogelijkheden om deze draaglijk te houden. Dus ook naar een zo voordelig mogelijke en goede ziektekostenpolis: “Vaak hebben deze mensen een aanvullend zorgpakket nodig. Hiervoor is de gemeentelijke collectieve aanvullende ziektekostenverzekering samen met de korting op de verzekering een mooie mogelijkheid. In de brief van 28 november 2014, die de cliënten van de gemeente hebben gekregen, staat echter niet vermeld wat het betekent als men over enkele jaren 65 jaar wordt.”

Volgens het SP-raadslid is de kans namelijk aanwezig dat het inkomen bij het bereiken van de pensioenleeftijd, vanwege een pensioenvoorziening, boven de 130% van de bijstandsnorm terecht komt. “Is het zo dat mensen dan mogelijk veel duurder uit zijn en misschien niet meer worden geaccepteerd bij een (andere) verzekering of aanvullend de hoofdprijs gaan betalen? Want dan schiet deze voorziening wellicht zijn doel voorbij,” aldus Pouw. Hij wijst er op dat  het veelal om kwetsbare mensen gaat, waarbij goede en duidelijke communicatie van groot belang is.
 

Schriftelijke vragen aan het college:             

Kunnen cliënten die, nadat zij een vergoeding hebben gekregen bij de aanvullende collectieve verzekering en vervolgens 65 jaar worden, geen gebruik meer maken van die vergoeding?

Als dit zo is: zijn zij dan veel duurder uit of kunnen zij dan alsnog gebruik maken van de vergoeding?
Kunnen zij geweigerd worden bij het aanvragen van een andere ziektekostenverzekering?

Reactie toevoegen

U bent hier