h

Wijkse SP-ers bij zorgdemonstratie in Den Haag

9 november 2014

Wijkse SP-ers bij zorgdemonstratie in Den Haag

Wijk bij Duurstede/Den Haag - Afgelopen zaterdag demonstreerden ongeveer 3.000 mensen in Den Haag tegen de Wet Langdurige Zorg, waarover binnenkort in de Eerste Kamer wordt gestemd. De wet regelt onder andere de zorg in de verzorgingingscentra. Bij dit protest liepen ook Wijkse SP-ers mee. “Het is onaanvaardbaar dat verzorgingshuizen moeten sluiten. En er zijn overal lege plekken die niet worden opgevuld terwijl er wachtlijsten zijn, zoals bij het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Daarom willen ook wij een signaal afgeven aan de senatoren,” aldus Frans van der Tol, voorzitter van de Wijkse SP-afdeling.

Wijkse SP-voorzitter Frans van der Tol

Deze week bleek bovendien in het nieuws dat er behoorlijk wat mis is met die zorg. “Ik hoorde Ben Oude Nijhuis en Joop van Rijn vertellen onder welke erbarmelijke omstandigheden hun vrouwen verzorgd worden in een Haags zorgcentrum. Ik was behoorlijk boos toen ik dat zag en las in de krant. Gaan we zo met oudere mensen om? Mensen die ons land na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd? Daarom hoop ik dat deze zorgwet wordt weggestemd of stevig wordt aangepast in de senaat,” vertelt Van der Tol.
Samen met de raadsleden Hans Pouw en Sjoerd Uitslag, andere SP-ers en zorgmedewerkers en -vragers uit Wijk bij Duurstede deed hij aan de demonstratie mee. Eerder werden door de plaatselijke SP-afdeling al honderden handtekeningen opgehaald tegen de forse bezuinigingen bij de langdurige zorg.

SP-raadslid Hans Pouw

“Om de zorg voor ouderen in de zorgcentra te verbeteren moet de onnodige bureaucratie verdwijnen. Ook is er meer verplegend personeel nodig, waardoor de kwaliteit van de zorg beter wordt. En we moeten van de zinloze keurmerken af, want die garanderen helemaal niks,” besluit de voorzitter van de Wijkse socialisten.
 

Reactie toevoegen

U bent hier